Vor de pe Constituției, direct pe autostradă

De Valentin Goran
Reactualizat la:
7Comentarii
Vor de pe Constituției, direct pe autostradă
Mai mulți arădeni își doresc acum, după ce Constituției va fi finalizată, conectarea străzii cu sensul giratoriu de lângă autostradă.

După cum vă anunțam în articolele anterioare, a mai rămas puțin timp până când problemele arădenilor de pe Constituției vor fi date uitării. Nervii se vor evapora odată cu așezarea ultimului strat de asfalt pe această stradă greu încercată, operațiune pe care sursele noastre au confirmat-o a se finaliza în următoarele săptămâni. Dar iată că asfaltarea acestei străzi, destul de lungi, cuprinsă între Calea Timișorii, respectiv capul vestic al Aradului pe unde trece și autostrada, după ani buni de probleme şi proteste, nu este de ajuns, pentru ca totul să fie mulţumitor pentru arădeni.

Vor asfalt până la sens

Mai mulți arădeni își doresc ca strada Constituției să fie asfaltată și din capătul ei dinspre autostradă, de la ultimele case pe sub viaduct până la sensul giratoriu. Este vorba de câteva sute de metri de asfalt, până la autostradă. Ioan Săbăilă, unul dintre locuitorii zonei, spune că deja s-a făcut cerere în acest sens, dar nu s-a primit un răspuns pozitiv pentru că încă nu se ştie cine e… proprietarul terenului.

„Lucrarea ar fi pe deplin conformă cu așteptările locuitorilor cartierului și probabil, nu doar a lor, dacă s-ar realiza și racordarea, pe capătul vestic, prin sensul giratoriu din șoseaua Arad – Zădăreni, cu breteaua de acces pe autostradă în ambele direcții – Timișoara și Nădlac. Nu ascundem faptul că am solicitat serviciului tehnic al Primăriei Arad să urmărească acest aspect, dar răspunsul nu a fost încurajator, proprietatea cu pricina fiind incertă, Primărie ori CNADNR. Cred că printr-un efort comun al instituțiilor locale și centrale s-ar putea realiza prelungirea asfaltului de pe Constituției, prin viaductul existent până la porțiunea asfaltată de dincolo de viaduct, lungimea totală nefiind mai mare de aproximativ 100 metri. Acest efort ar conduce la punerea în valoare a bretelei de acces pe autostradă nu doar dinspre Zădăreni și de pe strada Ogorului, ci și din întreg cartierul Aradul Nou”, ne relatează problemele şi speranţelor locuitorilor zonei Săbăilă Ioan, în numele arădenilor de aici.

Vor dezbate problema

Am luat legătura cu reprezentanții Palatului Administrativ pentru a afla dacă cererea arădenilor ar avea șanse de reușită. „Au fost depuse solicitări în acest sens de către arădenii din zonă, solicitări pe care noi le-am preluat și le analizăm. Se are în vedere aspectul solicitat și, în funcție de soluțiile pe care le vom găsi, vom lua o decizie. Trebuie să vedem care este situația juridică a acestui teren, acesta este cel mai important aspect. Pe scurt vom analiza aceste cereri”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.

Despre proprietate

Dacă terenul se află în proprietatea CNADNR, atunci arădenii trebuie să formuleze o cerere acestei instituții pentru a-şi vedea rezolvată solicitarea. Dacă, însă, același teren se află în proprietatea Primăriei Arad, vom vedea ce soluții vor găsi aleșii locali pentru cererea arădenilor greu încercaţi până acum. Primul lucru care trebuie lămurit, ca atare, este cine e proprietarul terenului. Nu lucru care nu este greu de făcut şi nu ar trebui să ia autorităţilor prea mult timp. E nevoie însă de voinţă, iar la acest capitol nu stăm mai niciodată bine.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor