Vor primi mai mulţi bani

Vor primi mai mulţi bani
În judeţul Arad, aproape 13.000 de persoane beneficiază de ajutor din partea statului la plata încălzirii pe perioada de iarnă.

Potrivit Direcţiei Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei (DMSSF) valoarea cupoanelor pentru plata încălzirii a crescut cu 7%. Ajutoarele acordate persoanelor care obţin venituri mici au mai fost majorate şi în cursul lunii neoimbrie.

Atunci nivelul acestor alocaţiilor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat a fost majorat cu 20%.

De exemplu, o persoană care avea un venit lunar de până la 1,5 milioane de lei, a primit ajutor lunar pentru încălzire de 1.452.000. Cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale s-a majorat în noiembrie cu 34,7% pentru lunile noiembrie – decembrie 2005 şi cu încă 10% pentru perioada ianuarie – martie 2005.

De exemplu, dacă până atunci o persoană care obţinea venituri mici primea 1.200.000 de lei, din luna noiembrie a primit 1.600.000 de lei iar de la 1 ianuarie 2006 acest ajutor va creşte cu încă 180.000 de lei.

Pentru încălzirea cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, ajutorul de încălzire s-a majorat tot atunci cu 11,7%.

De asemenea, odată cu creşterea cuantumului alocaţiilor pentru încălzire acordate pe timpul iernii s-au modificat şi limitele veniturilor pentru care se acordă acestea.

Diana Rotar0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !