Vor raşcheta şoseaua din Vladimirescu

13Comentarii
Vor raşcheta şoseaua din Vladimirescu
VLADIMIRESCU – Drumarii vor asigura accesul localnicilor din Vladimirescu peste liniile de tramvai, către curţi.

În urma articolului apărut în Jurnal Arădean, referitor la locuitorii comunei Vladimirescu puşi în imposibilitatea de a intra cu maşina în propriile curţi, reprezentanţii Drumurilor Naţionale au efectuat o inspecţie pe teren. Mai mulţi ingineri şi diriginţi de şantier s-au deplasat în Vladimirescu pentru a evalua situaţia şi pentru a găsi nişte soluţii viabile pentru oameni, puşi în situaţia de a nu putea intra cu autoturismele de pe şosea în curte. Am fost contactaţi la redacţie de către mai mulţi locuitori care au ţinut să ne anunţe că, în sfârşit, sunt băgaţi şi ei în seamă, iar problemele lor ar putea fi rezolvate.

„Au venit mai mulţi ingineri de la Drumuri Naţionale şi ne-au promis că problema noastră va fi rezolvată în cel mai scurt timp”, am fost anunţaţi de către oamenii din Vladimirescu, oameni care nu mai au acces la proprietăţile lor încă de anul trecut, de când a fost modernizat DN 7. Se pare că, până la urmă, şefii de la Drumuri au putut găsi o soluţie, măcar provizorie, până când vor fi executate noi lucrări de mare anvergură.

Ioan Balint, şeful secţiei din Arad a Drumurilor Naţionale, a declarat că, începând de săptămâna viitoare, vor începe lucrări de amenajare a drumului care, într-un final, le va „deschide calea” locuitorilor din Vladimirescu spre curţile şi casele lor. „Am deplasat mai mulţi diriginţi de şantier în Vladimirescu pentru a găsi o soluţie pentru problemele oamenilor de aici. După ce au fost făcute măsurători s-a ajuns la concluzia că, în ideea în care vom primi avizele necesare, vom începe raşchetarea asfaltului pe anumite porţiuni pentru ca oamenii să poată intra cu autoturismele în curte”, ne-a informat Balint. Acesta spune că, iniţial, va mai organiza şedinţe şi cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi cu administraţia locală din Vladimirescu pentru a primi autorizaţiile necesare, urmând ca săptămâna viitoare să înceapă lucrările propriu-zise. „Avem nevoie de unele autorizaţii din partea instituţiilor implicate, iar de săptămâna viitoare, când se vor întoarce reprezentanţii şi muncitorii societăţii care a făcut modernizarea, vom începe şi lucrul la accesul spre case”, mai spune Balint.

Linii ridicate

Cu toate acestea, directorul Drumurilor Naţionale, secţia Arad, ne-a mai declarat că singura soluţie perfect viabilă este ridicarea terasamentului liniilor de tramvai. „Din păcate, Compania de Transport Public Arad (CTP) nu dispune de fondurile necesare unei lucrări de asemenea amploare. Oricum, asta ar fi singura soluţie care ar rezolva problema întru totul”, a mai adăugat Ioan Balint.

Nu pentru toată lumea

Tot directorul Balint ne-a mai spus că, din păcate, nu se va putea asigura accesul tuturor oamenilor de pe drum spre curţi. Şi asta tot din cauza liniilor de tramvai. „Nu putem interveni chiar la toate căile de acces deoarece nu ne permit liniile de tramvai. Dar vom încerca să asigurăm accesul a câtor mai mulţi oameni spre casele lor”, a adăugat directorul.

Şosea pentru toţi

Ioan Balint vine cu o nouă idee referitoare la viitoarele căi de acces dinspre şi înspre curţi. „Dacă CTP va reuşi să ridice nivelul liniilor de tramvai care traversează Vladimirescu, toate persoanele vor beneficia de căi de acces asfaltate de la trotuarul din faţa casei şi până la şosea. Firma care s-a ocupat de modernizare este obligată prin contract să asigure aceste căi de acces”, mai spune Balint.

A.G.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor