Vor să boicoteze Ungaria

72Comentarii
Vor să boicoteze Ungaria
ARAD – Transportatorii sunt decişi să facă presiuni peste tot pentru a elimina abuzurile autorităţilor maghiare.

Sunt vânaţi de autorităţile maghiare. Aceasta este concluzia transportatorilor chiar şi după întrevederea de săptămâna trecutădin  Ungaria, dintre autorităţile române şi cele maghiare care au responsabilităţi pe drumuri.

La Szeged a fost prezentată o dare de seamă despre activitatea autorităţilor maghiare în ceea ce priveşte controalele efectuate în ultimii doi ani. Din aceasta reiese că transportatorii români, datorită ponderii majoritare în tranzitarea Ungariei, conduc detaşat la rubrica de încălcări ale normelor!

Abuzuri

La rândul lor, autorităţile române au precizat faptul că unele norme generale de control sunt interpretate în legislaţia maghiară unilateral, generând aplicarea unor amenzi pentru abateri ce nu sunt cuprinse în reglementările europene.

Au fost prezentate cazuri concrete de abuz săvârşite de către autorităţile de control, agresări fizice ale şoferilor, manipularea abuzivă a aparatelor tachograf, aplicarea cumulată pentru ambii şoferi prezenţi în cabină a unor sancţiuni etc. În plus, amenzile sunt maxime şi sunt aplicate cu exces de zel.

„Am subliniat faptul că transportatorii sunt decişi ca, în cazul în care nu se vor lua măsuri urgente de modificare a O.G.57/2007, să facă presiuni asupra Guvernului României, de a se lua măsuri coercitive la nivelul Ministerului de Externe”, au precizat reprezentanţii transportatorilor.

Fără Ungaria

Transportatorii ameninţă că, dacă autorităţile maghiare nu vor reveni la sentimente mai bune, vor opri cursele prin Ungaria(acolo unde transporturile şi amenzile au devenit o adevărată industrie). Dacă nu vor fi susţinuţi de statul român, transportatorii vor recurge la măsuri extreme. Ei sunt dispuşi să apeleze la transport RO-LA sau să aleagă traseul care merge prin Serbia, susţine Dorin Pop, vicepreşedintele Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa 2002.

Transportatorii, vânaţi în Ungaria

Au blocat centura Aradului

C.A.; A.B.72Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor