Vor să modernizeze iar DN 7?

12Comentarii
Vor să modernizeze iar DN 7?
ARAD – Un proiect de lege al Ministerului Transporturilor vorbeşte despre o nouă modernizare a DN 7.

Neatenţia sau nepriceperea angajaţilor Ministerului Transporturilor (MT) duce la interpretări care mai de care mai interesante. Reprezentanţii MT au întocmit un proiect de lege care se referă la trecerea mai multor parcele de teren, însumând o suprafaţă totală de aproape 58 de hectare, din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”- Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad, în administrarea Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Cedarea terenurilor vine ca urmare a investiţiilor în infrastructură, respectiv autostrada Arad-Timişoara şi centura ocolitoare a municipiului Arad în regim de autostradă. În cadrul acestui proiect s-a strecurat, însă, şi o precizare referitoare la starea DN 7.

Vor modernizare pe DN 7

„În prezent legătura rutieră între Nădlac şi Arad este realizată pe drumul naţional DN7. De la Nădlac încolo, drumul traversează un fost teren agricol uşor deluros, având curbe line şi două pasaje peste calea ferată care reduc viteza de deplasare în trafic. Drumul traversează apoi oraşul Pecica, ceea ce încetineşte apreciabil traficul”, se arată în secţiunea „Motivele emiterii actului normativ” al proiectului cu pricina. După câteva date tehnice şi o mică istorie a DN 7, urmează un fragment cel puţin… ciudat.

Fragmentul

„În ceea ce priveşte starea acestui drum se poate spune că este bună, excepţie făcând o singură porţiune care prezenta crăpături vizibile. În cazul în care autostrada nu poate fi realizată, drumul existent trebuie modernizat pentru a face faţă volumului de trafic în creştere”, este pasajul care vorbeşte despre o (nouă) modernizare a şoselei cu pricina.

Modernizat anul trecut

Vara anului 2009 a consemnat finalizarea unei lucrări demarate în anul 2007, o lucrare de amploare care a cuprins întreg DN 7. După o investiţie de aproximativ 200 de milioane de lei, şoseaua, pe toată lungimea ei, a fost decapată şi asfaltată. Este greu de crezut că, la numai un an distanţă, se poate vorbi despre o nouă lucrare de modernizare.

A.G.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor