Vor să pună lacăt pe ştrand

7Comentarii
GCA riscă să vadă pus lacătul pe ştrand
GCA riscă să vadă pus lacătul pe ştrand
ARAD – GCA a fost atenţionată de Garda de Mediu că activitatea de la ştrand ar putea fi sistată.

Războiul ştrandului continuă. Garda de Mediu a atenţionat verbal Gospodărirea Comunală că societatea va suporta o amendă de 80.000 RON dacă nu va rezolva problema canalizării ştrandului Neptun până la finele lunii aprilie şi că se va sista activitatea din incinta bazei de agrement.

Această problemă extrem de spinoasă pentru GCA şi altele deloc uşoare au fost discutate în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie (CA) al GCA de luni după-masa. Membrii CA au analizat şi cererea conducerii GCA de a majora linia de credit accesată acum câţiva ani, banii fiind absolut necesari pentru realizarea investiţiei.

Nu sunt bani

Garda de Mediu a constatat, anul trecut, că nu sunt finalizate canalizarea menajeră şi staţia de evacuare a apelor menajere şi a acordat un termen de realizare pentru toate aceste investiţii de 30 octombrie 2006. GCA nu a avut însă resurse financiare pentru a finaliza investiţia începută de fosta administraţie, iar explicaţia conducerii societăţii e una simplă: CLM, singurul acţionar, nu a alocat bani pentru investiţia de la ştrand.

Lucrurile nu sunt defel simple pentru GCA, în condiţiile în care Primăria a decis de mult să pună mâna pe ştrand şi să treacă baza de agrement în administrarea unui serviciu propriu. Ba mai mult, pare dispusă să aloce credite bugetare pentru a realiza diverse investiţii aici. Din informaţiile pe care le deţinem, majorarea liniei de creditare îi va fi refuzată conducerii GCA, caz în care ştrandul s-ar putea închide exact la deschiderea sezonului estival! Moment la care Primăriei îi va fi simplu să preia ştrandul, fără să mai plătească societăţii suma de peste 1 milion de euro (reprezentând valoarea activelor din proprietatea GCA).

Firme ameninţate

Conflictul de la ştrand merge însă şi mai departe. Departamentul juridic din cadrul GCA e decis să rezilieze unilateral contractele de închiriere a unor spaţii de pe ştrand cu nu mai puţin de 15 firme şi să evacueze societăţile în cauză din spaţiile ocupate într-un termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei de reziliere. Potrivit unei informări, firmele în cauză au datorii vechi (facturi restante din 2005 şi 2006), păstrate în pofida somaţiilor şi notificărilor. Preşedintele Asociaţiei Comercianţilor de la Ştrandul Neptun, Leontin Aslău, crede însă că alta este problema aici: „Ţinând cont de cele scrise în ultima vreme în presă, cum că ştrandul ar fi o nouă afacere pentru Primărie, probabil că acestea sunt primele demersuri pentru a demara afacerea. Eu consider că GCA ar trebui să îşi reglementeze situaţia juridică şi apoi să emită preţenii”.

A.B.

7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor