Vor să scape de „Las Vegas-uri”

27Comentarii
Vor să scape de „Las Vegas-uri”
Vor să scape de „Las Vegas-uri”
ARAD – Consilierii locali şi executivul vor să scoată de pe centrul oraşului firmele care urâţesc Aradul.

Aleşii locali nu mai vor baruri şi săli de jocuri de noroc a căror prezentare exterioară strică imaginea Aradului.

„Ar trebui ca, în scurt timp, să eliminăm «Las Vegasul» de pe Bulevardul Revoluţiei, pentru că este clar o imagine care nu ne face cinste”, a ridicat problema Ovidiu Moşneag. Deşi aleşii par de acord că astfel de imagini nu fac cinste oraşului, situaţia e dificilă când vine vorba de interzicerea lor pe centrul Aradului.

Viceprimarul Levente Bognar a punctat faptul că cei care controlează fac de obicei toate demersurile necesare, însă amenzile pe care le plătesc patronii sunt prea mici ca să-i determine să-şi schimbe look-ul cluburilor.

„Ar trebui sesizat Parchetul, să găsim soluţii, să nu se mai dea amenzi derizorii pe care aceştia să le plătească imediat, iar problema să rămână pe mai departe”, a punctat Bognar.

Indulgenţă laParchet?

Numai că nici Parchetul nu poate face mare lucru în chestiunea decorurilor exterioare de pe clădiri, iar faptul a fost făcut public de viceprimarul Tiberiu Dekany. „Semnez aproape zilnic sesizări către Parchet, însă răspunsul acestei instituţii sunt amenzile de maximum jumătate de milion”.

Totuşi, cei doi viceprimari cred că o soluţie ar putea exista în cazul în care faţadele clădirilor din centru  ar fi considerate spaţiu public. În această situaţia un atac la spaţiul public s-ar pedepsi mult mai drastic, iar patronii care urâţesc clădirile istorice s-ar gândi de două ori înainte să treacă la „renovări”.

A.B.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor