Vor staţie de autobuz şi în Centru

4Comentarii
Vor staţie de autobuz şi în Centru
ARAD – Mai mulţi locuitori ai cartierului Sânicolaul Mic sunt nemulţumiţi de cum sunt gândite staţiile de autobuz.

Cartierul Sânicolaul Mic este unul dintre cele mai „suferinde” când vorbim despre transportul în comun. Iar problema nu este de azi de ieri, ci de ani buni şi nu şi-a găsit încă rezolvarea la autorităţile locale. De multe ori locuitorii de aici au sesizat faptul că numărul mijloacelor de transport în comun este foarte mic faţă de numărul de locuitori ai cartierului. Nemulţumiri sunt şi când vine vorba despre staţiile de autobuz existente în prezent. După ce pleacă din Sânicolau, autobuzul face staţie la Subcetate, după care nu mai opreşte decât în Piaţa Arenei. Distanţa parcursă nu este exagerat de mare, dar locuitorii din Sânicolau şi din Subcetate spun că ar fi mult mai utilă o staţie între Subcetate şi Piaţa Arenei oriunde, undeva pe traseul autobuzului. „Din Subcetate autobuzul merge mai departe pe Podul Decebal, trece pe lângă Colegiul Moise Nicoară şi abia apoi continuă spre Piaţa Arenei. Distanţa nu este una foarte mare, dar ar fi mai comod pentru călători să aibă o staţie undeva în apropierea Centrului, respectiv în zona Podului Decebal”, spune Ioana Sârbu, care locuieşte în Sânicolaul Mic.

Timp pierdut degeaba

Potrivit persoanelor care circulă cu acest autobuz, ar fi mult mai uşor dacă ar mai exista o staţie între Subcetate şi Piaţa Arenei. „Pierdem foarte mult timp degeaba. Dacă eu am treabă în Centru, mi-ar fi mai uşor să cobor undeva în zona podului de la ştrand şi să îmi continui călătoria pe jos. Aşa trebuie neapărat să merg până în Boul Roşu, de acolo să mai aştept după tramvai şi să mă întorc înapoi până spre Primărie”, spune unul dintre reclamanţi. pe moment, autobuzele cu pricina nu au nici măcar o staţie în centru.

Există pe celălalt sens

Nemulţumirea locuitorilor din Sânicolaul Mic şi din Subcetate este cu atât mai mare cu cât pe celălalt sens de mers, dinspre Piaţa Arenei spre Sânicolau, există o staţie chiar în apropierea Podului Decebal, lângă patinoar. „Ar putea să facă o staţie vis-a-vis, probelma ar fi rezolvată”, spune un reclamant. Din păcate, directorul tehnic al Companiei de Transport Public nu a putut fi contactat pentru a comenta acest aspect.

“Ar fi mai util pentru călători să aibă o staţie undeva în apropierea Centrului” – Ioana Sârbu

A.D.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor