Vor suna sirenele în municipiul Arad

De Ioana Costas
Reactualizat la:
7Comentarii
Vor suna sirenele în municipiul Arad
ISU Arad anunță faptul că sirenele din municipiu vor fi declanșate. Cetățenii, sfătuiți să rămână calmi.

„Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad”, au declarat reprezentanții ISU Arad. Și asta deoarece miercuri, 6 decembrie, în municipiul Arad se va desfăşura exerciţiul lunar de „înştiinţare alarmare prin declanşarea mecanismului de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice”. Semnalul de alarmare – „Alarmă la dezastre” -, este compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între sunete. Din cele 51 de sirene din municipiul Arad, 49 sunt centralizate şi se acţionează din punctul de comandă de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad.

Situațiile în care vor suna sirenele

Reprezentanții ISU Arad au precizat că „cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate”. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor