Vor taxă de 100 de euro

8Comentarii
Vor taxă de 100 de euro
ARAD – Un proiect de iniţiativă legislativă cetăţenească propune o taxă de înmatriculare simbolică.

Samuel Caba, om politic şi de afaceri din Arad, a constituit un grup de iniţiativă în încercarea de a aduna peste 100.000 de semnături în ceea ce se doreşte a fi o iniţiativă cetăţenească menită să combată ordonanţă guvernamentală prin care taxa de înmatriculare s-a triplat. Astfel, ţinta iniţiativei cetăţeneşti va fi reducerea taxei de înmatriculare la 100 de euro pentru maşinile cu norme de poluare Euro 1, 2, 3 şi 4, suspendarea taxei de înmatriculare pentru maşinile noi şi creşterea importantă a taxei pentru înmatriculare în ceea ce privesc autoturismele non-euro. Caba a ţinut să precizeze că acest demers nu este unul politic, ci unul pur cetăţenesc, iar pentru a întări cele afirmate, Samuel Caba a declarat că iniţiativa lui va ajunge în Parlament chiar dacă partidul politic din care face parte nu va fi de acord cu cerinţele proiectului legislativ. Oamenii vor putea semna listele începând de săptămâna viitoare.

„Vrem să fim în perfectă legalitate pentru a nu fi contestaţi. Aşa că urmăm pas cu pas întocmirea aceste iniţiative cetăţeneşti. Astfel, şi dacă vom fi contestaţi, nu va exista bază legală pentru respectivele reclamaţii”, spune Caba. Din calculele făcute de comitetul de iniţiativă, până la începutul lunii februarie, cel târziu, cele 100.000 de semnături vor ajunge în Parlament.

Altă iniţiativă

Proiectul propus de Samuel Caba este al doilea de acest gen. Şi organizatorii mitingului de sâmbătă au o asemenea iniţiativă. Aceştia vor să strângă 100.000 de semnături pe care să le trimită Comisiei Europene în vederea nepunerii în practică a ordonanţei de urgenţă a Guvernului. Caba a admis că ar accepta o colaborare cu Asociaţia „Vox Populi”, organizatoarea protestului, în speranţa de a strânge semnăturile cât mai repede, pentru ca ordonanţa guvernamentală să fie abrogată în cel mai scurt timp.

A.G.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor