Voronin atacă dur România

Voronin atacă dur România
CHIŞINĂU – Într-o emisiune televizată, Vladimir Voronin a declarat că România nu era pregătită de aderare.

România nu era pregătită pentru aderare în 2007, dar a fost primită în UE pentru că a acceptat două baze militare americane pe teritoriul său, a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, într-o emisiune difuzată sâmbătă seară la postul de televiziune NIT, relatează UNIMEDIA.

„O cerinţă obligatorie a UE este ca ţara care aderă să aibă rezolvate toate problemele referitor la hotar cu vecinii. România nu era gata, deoarece nu are un tratat de frontieră cu R. Moldova. De ce a fost acceptată?”, s-a întrebat retoric Voronin.

„Mai mult decât atât, hotarul cu România reprezintă hotarul dintre două mari construcţii politice: NATO şi Comunitatea Statelor Independente. Cei de la NATO se pot uita fără binoclu la noi în Moldova”, a adăugat fostul preşedinte al R. Moldova.

Preşedintele PCRM a mai declarat, în aceeaşi emisiune, că recenta vizită a lui Traian Băsescu în Republica Moldova a fost „inutilă” şi „nu a făcut decât să acutizeze contradicţiile vizibile şi invizibile” dintre România şi R. Moldova.

El a criticat declaraţiile preşedintelui Băsescu şi ale ministrului de externe Teodor Baconschi referitoare la limba moldovenească şi refuzul României de a semna Tratatul de frontieră cu Republica Moldova.

Totodată, Voronin l-a acuzat pe Băsescu că le-a spus molodovenilor „poveşti” despre integrarea Republicii Moldova în UE cu ajutorul României şi aceasta pentru a „împinge R. Moldova spre unirea cu România”.

Referindu-se la scoaterea sârmei ghimpate de la Prut, Voronin a spus că în acest fel se urmăreşte nu doar „demontarea frontierei cu România, dar şi a hotarului cu NATO”, ceea ce este, în opinia sa, inacceptabil deoarece Republica Moldova este membru al CSI. În acest context, Voronin a spus că PCRM se va plânge ONU şi UE şi va informa partenerii din CSI.

A.P.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase