Vot pe staţia de sortare a deşeurilor

De Diana Dutu
2Comentarii
Vot pe staţia de sortare a deşeurilor
© Staţia de sortare se află pe şoseaua de centură nord
Executivul Primăriei Municipiului Arad le propune aleşilor locali să aprobe darea în administrare a staţiei de sortare a deşeurilor către ADI Deşeuri.

La 20 de minute după şedinţa ordinară convocată pentru marţi la ora 9.00, consilierii locali municipali vor intra în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi a acesteia se află patru proiecte de hotărâre, cel mai important făcând referire transmiterea Stației de sortare a deșeurilor către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Arad. Măsura era aşteptată încă din primele zile în care Retim a început să opereze în municipiul Arad.

Scoasă de sub sechestrul ANAF

Staţia de sortare a deşeurilor a fost inaugurată în urmă cu mai bine de zece ani, fiind la acel moment a treia din ţară. Investiţia de 1,5 milioane de euro a aparţinut fostului operator de salubrizare menajeră din Arad, Polaris M Holding, dar la încheierea contractului dintre Primărie şi Polaris, staţia i-a revenit Municipalităţii. Obiectivul nu a putut fi însă preluat de Primărie pentru că fusese pus sub sechestru de ANAF. Între timp, problema sechestrului a fost rezolvată, iar acum Primăria se pregăteşte să dea staţia de sortare în administrarea ADI Deşeuri astfel încât Asociaţia să poată iniţia licitaţia pentru găsirea unei firme care să opereze aici.

„Stația de sortare a deșeurilor este o componentă a infrastructurii serviciului de salubrizare a localității, iar activitatea de sortare a deșeurilor este obligatorie, aceasta contribuind la reducerea cantităților de deșeuri depozitate final. (…) Întrucât prestarea efectivă a serviciului de salubrizare în baza contractului de concesiune nr. 1603/23.10.2017 a început la data de 24.04.2018, este necesară asigurarea condițiilor de desfășurare a tuturor activităților componente, deci și a sortării deșeurilor” – se arată în raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Mijloace fixe

Potrivit contractului pe care ar urma să îl încheie cu Primăria, mijloacele fixe pe care Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Arad urmează să le se preia în administrare sunt: *stație sortare materiale reciclabile din masa de deșeuri urbane, inclusiv instalație și utilaje (3.988.083,27 lei); *cântar cu basculă 30 tone, cu afișare electronică a greutății (81.990,28 lei); *presă de balotat PC 61015 (113.910,16 lei); *motostivuitor 2 tone (113.910,16 lei).2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor