Vrea miliarde pentru ştrand

Ştrandul Neptun,
Ştrandul Neptun,
ARAD – GCA a decis să ceară Primăriei pentru bunurile de la ştrand peste un milion de euro. Proiect

Primăria a finalizat studiul de fundamentare pentru înfiinţarea Serviciului public de administrare a Ştrandului Neptun, serviciu care ar urma să preia baza de agrement de la GCA. Subiectul e discutat de mai bine de doi ani, iar preluarea ar fi trebuit să aibă loc la 1 ianuarie, în condiţiile în care GCA primise ştrandul în gestiune doar până la 31 decembrie 2006. Lucrurile s-au dovedit a nu fi defel uşoare. În primul rând, Ştrandul Neptun e departe de ce a fost, mai ales când vine vorba de banii pe care îi produce, fapt ce reiese extrem de clar din studiul de fundamentare al serviciului. În al doilea rând, GCA nu are de gând să se despartă cu una cu două de baza de agrement, ci a decis să ceară Primăriei o sumă considerabilă (se vorbea încă din octombrie de peste un milion de euro), pentru bunurile pe care le are în contabilitate.

Mai puţini vizitatori

Preluarea ştrandului de către Primărie şi gestionarea directă a bazei de către viitorul serviciu e motivată de o serie de factori, printre care şi creşterea veniturilor aici. În condiţiile în care veniturile înregistrate pe ştrand au scăzut dramatic. Dacă în 2004 veniturile ajunseseră la 2,4 milioane RON, sumă aproape identică cu cea înregistrată în 2005, anul trecut GCA a trebuit să se mulţumească (din mai multe considerente, deja ştiute) cu doar 1,3 milioane RON. Numărul biletele vândute au fost şi el în scădere, ca şi numărul vizitatorilor de la ştrand. Anul trecut a fost vorba de 225.000 de persoane, în comparaţie cu 2005, când au călcat ştrandul peste 300.000 de oameni. Veniturile din abonamente au scăzut şi ele cu 25% faţă de 2005. Ba mai mult, realizatorii studiului sunt de părere că numărul celor care vor vizita ştrandul va fi în scădere şi în 2007.

Împrumut de la buget

În studiu se arată şi faptul că există dificultăţi în asigurarea fondurilor pentru întreţinerea şi exploatarea ştrandului şi că noul serviciu va trebui să caute noi surse de venituri pentru a ţine pe linia de plutire baza de agrement. Se vorbeşte chiar de acordarea din bugetul local a unor împrumuturi fără dobândă, împrumut ce ar trebui rambursat în termen de un an de al acordare.

GCA cere bani

Gospodărirea Comunală, societatea care administrează de ani de zile ştrandul, nu vrea însă să renunţe prea uşor la bază, în condiţiile în care ştrandul e principala sursă de venituri. Din informaţiile pe care le deţinem, GCA a cerut Primăriei, încă din octombrie, o sumă considerabilă (un milion de euro) pentru bunurile înregistrate în propria contabilitate, adică pentru cele aflate în proprietate (bazinele, căsuţele etc.). Cerere la care executivul nu a răspuns încă. Un lucru e sigur, Consiliul de Administraţie de la GCA este convocat pe 12 martie pentru a dezbate o serie de puncte spinoase, printre care şi problema de mai sus, adică după cum se arată în ordinea de zi „administrarea Ştrandului Neptun”.

A.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !