Vrea să anuleze taxa de salubrizare

18Comentarii
Vrea să anuleze taxa de salubrizare
ARAD – Ştefania Zăvoianu se luptă cu Primăria Arad la Tribunal, considerând că taxa de salubrizare e ilegală.

Proces mutat la Arad pentru anularea taxei de salubrizare, după ce Curtea de Apel Timişoara a retrimis Tribunalului dosarul spre rejudecare şi a casat sentinţa dată iniţial de instanţa de contencios administrativ. Iniţiativa aparţine doamnei Ştefania Zăvoianu, care aşa cum a promis la dezbaterea publică pe proiectul privind taxele şi impozitele locale ce urmau să fie aplicate în 2009, a acţionat în instanţă Primăria Arad considerând că instituţia precepe fără drept taxa de salubrizare. Ştefania Zăvoianu a contestat taxa de salubrizare stabilită în articolul 9 al HCLM 189/2008 (hotărârea privind impozitele şi taxele locale) în instanţă şi, deşi justiţia arădeană nu i-a dat dreptate, judecătorii din Timişoara au considerat că dosarul trebuie rejudecat.

Războiul arădencei cu taxa de salubrizare e însă unul vechi. A început în 2004, când Ştefania Zăvoianu a sesizat nelegalitatea taxei, în viziunea dânsei, la compartimentele din Primărie, la consilierii locali, a fost în audienţe la oficialii oraşului pe acest subiect, a făcut memorii peste memorii, a avut chiar şi o interpelare la premierul de atunci.

Neregulile acuzate

Totul a culminat însă în 2009, când Zăvoianu a decis să tranşeze problema la instanţa de contencios administrativ. Reclamanta susţine că prin această taxă se încalcă legea finanţelor publice locale şi alte legi în vigoare, că taxa nu îndeplineşte condiţiile unei taxe, că Primăria nu este cea care prestează serviciul cu pricina ci o firmă, cu care arădenii ar trebui să încheie direct contracte de prestare servicii,  sau că s-a intrat în al 10-lea an de când această taxă aduce ilegal venituri la bugetul local.

Pe 8 iunie

Procesul dintre Ştefania Zăvoianu şi Primăria Arad a fost reluat miercuri la Tribunalul Arad, la secţia de contencios administrativ. Apărătorul Primăriei Arad a înaintat însă instanţei o întâmpinare iar judecătorul a decis să amâne cauza pentru 8 iunie.

JA-A.B.D.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor