„Vreau ca toţi cetăţenii să simtă o schimbare în activitatea poliţiei”

2Comentarii
„Vreau ca toţi cetăţenii să simtă o schimbare în activitatea poliţiei”
„Vreau ca toţi cetăţenii să simtă o schimbare în activitatea poliţiei”
ARAD - Interviu cu comisarul Dumitru Muşat, noul şef al Poliţiei oraşului Lipova.

-D-le comisar, activaţi în cadrul Poliţiei oraşului Lipova de multă vreme, aşa că sunteţi la curent cu specificul muncii din această structură.

-Da, cunosc foarte bine comunitatea lipovană şi problemele economico-sociale din oraş, aşa cum cunosc bine şi zona de responsabilitate a subunităţii de poliţie de la Lipova, care este foarte întinsă, cu 13 posturi de poliţie din tot atâtea comune de pe Valea Mureşului şi parte din Podgorie, mai precis de la Covăsânţ la Petriş şi de la Zăbrani la Birchiş.

-Trecând peste formulările protocolare referitoare la siguranţa cetăţeanului sau la colaborarea cu toţi factorii locali, care sunt priorităţile pe care le vizaţi ca şef al Poliţiei într-o zonă care se confruntă cu multe probleme ?

-Să ştiţi că pentru noi, poliţiştii, siguranţa cetăţeanului, prevenirea actelor antisociale în mediul urban şi rural sau colaborarea cu factorii educaţionali, familie, şcoală, biserică, nu sunt deloc formulări protocolare ci însăşi raţiunea noastră de a fi.

Ele îmbracă o formă protocolară doar în rapoarte sau comunicate oficiale. Vreau ca cetăţenii oraşului Lipova şi cei de pe Valea Mureşului să simtă o schimbare în bine la nivelul activităţii poliţiei şi acest lucru îl voi face numai împreună cu celelalte cadre de poliţie şi cu partenerii sociali din localităţi.

-Care sunt partenerii sociali cu care veţi colabora pentru o cât mai bună apărare a siguranţei şi liniştii cetăţenilor?

-În primul rând, rog autorităţile locale, primarii, viceprimarii, consilierii locali şi aparatul executiv din primării să ne dea tot concursul pentru a instaura un climat de ordine, bună înţelegere şi respectare a legii, necesar oricărei comunităţi.

Apoi fac apel la factorii educaţionali, şcoli, biserici, instituţii publice, agenţi economici, să facă mai mult decât până acum în educarea tinerilor, a tuturor cetăţenilor, pentru grja faţă de bunurile publice sau private, păstrarea liniştii, a curăţeniei, prevenirea fraudelor şi a actelor antisociale, a violenţei precum şi pentru o circulaţie corectă şi fluentă a pietonilor şi autovehiculelor.

-Ce structuri specializate mai concură la bunul mers al activităţii dvs. ?

-Dorim o bună colaborare cu Poliţia comunitară din subordinea primăriilor. De asemenea, prin Poliţia de Proximitate, vrem să fim în permanenţă alături de cetăţeni, iar prin Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanelor, dorim să nu mai existe niciun cetăţean fără acte de stare civilă în deplină legalitate.

O latură importantă a activităţii noastre va fi monitorizarea atentă şi sprijinirea activităţii personalului de pază şi a sistemelor de securitate de la tot mai numeroasele obiective social-economice din Lipova şi de pe Valea Mureşului precum şi a Poliţiei şi pazei rurale, pentru ca cetăţenii să aibă încredere, să se simtă apăraţi, atât ei cât şi bunurile lor. Ar mai fi multe de spus, dar las faptele să vorbească.

-Se vorbeşte, mai pe faţă sau mai pe ascuns, de corupţia din Poliţie.

-Poliţia, şi în general instituţiile Ministerului nostru, au poate cea mai transparentă interfaţă cu opinia publică. Oricine poate afla orice informaţie neclasificată. Suntem deschişi la dialog cu societatea civilă, cu presa sau cu orice alt segment social.

Cetăţenii sunt încurajaţi să semnaleze cazurile de corupţie sau de încălcare a legii şi a regulamentelor. Toţi lucrătorii noştri ştiu care le sunt îndatoririle şi sper să nu fie cazul să iau măsuri împotriva cuiva, căci voi aplica fără şovăire procedura disciplinară sau penală împotriva celui în cauză.

-Domnule comisar, vă mulţumesc pentru amabilitate şi vă doresc mult succes în activitatea dvs!

Carte de vizită

Comisar Dumitru Muşat

Născut la data de 30.12.1965 la Ploieşti

Căsătorit, 1 copil

Absolvent al Şcolii Superioare de Ofiţeri a M.I.

Licenţiat în Ştiinţe juridice, Master în Managementul juridic al societăţilor comerciale

Evoluţie profesională:

1990-2006 ofiţer pe diferite funcţii în cadrul Poliţiei or. Lipova

2006-2007 ofiţer în cadrul Serviciului fraude la I.P.J. Arad

06 iulie 2007: Şef al Poliţiei or. Lipova

Dorin Ocneriu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor