„Vrei să fii…meloman?”

De Vasile Filip
„Vrei să fii…meloman?”
„Ne place opera!” este tema primei ediţii a concursului, la care participă elevi din mai multe judeţe.

În sala de festivități a Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad se va desfășura – sâmbătă, 30 ianuarie, începând cu ora 10 – prima ediție a concursului „Vrei să fii…meloman?”.

Organizat de Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad, concursul se adresează elevilor de toate vârstele care iubesc muzica, frumosul și cultura, dar care nu studiază la liceele de artă. Coordonatorii concursului – profesorii Georgiana Maria de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” și Victor Maria de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” – lansează elevilor provocarea de a afla cât mai multe despre muzica clasică, de a o înțelege mai bine, pentru a deveni adulți cu o cultură artistică de valoare într-o societate dominată, din păcate, de subcultură și kitch.

Pe patru secţiuni

Tema acestei prime ediții este „Ne place opera!”. Concursul este structurat pe patru secțiuni: „Ascultăm împreună!” (echipe), „Sunt cel mai pasionat!” (individual), „Imagini și muzică” și „Muzică și computer”. La primele două secțiuni participanții vor susține mai multe probe având diferite sarcini: întrebări teoretice, audiții muzicale, probe artistice. Cea de-a treia secțiune este rezervată celor cărora le place să deseneze, urmând ca la ultima secțiune elevii să poată îmbina pasiunea pentru muzică cu creativitatea și abilitățile de lucru cu computerul, în prezentări powerpoint.

Sunt înscriși 124 de elevi de la 13 școli din județul Arad, din Beiuș, jud. Bihor și din Alba Iulia. Probele de concurs vor fi variate și incitante, concurenții trebuind să își etaleze cunoștințele muzicale, alături de viteza de reacție și munca în echipă.

Nevoia de cultură

„Este prima ediție, avem emoții, dar suntem convinși că vom avea parte cu toții de o zi minunată împreună – ne-a declarat prof. Georgiana Maria. Ne dorim ca toți cei prezenți să aibe parte de o experiență deosebită și să își dorească să afle și mai multe lucruri despre această minunată artă, devenind în acest fel adulți cu o cultură valoroasă, pe care, la rândul lor, să o împărtășească celor din jur. Avem nevoie de muzică, avem nevoie de cultură și mai ales avem nevoie de copii pentru a duce mai departe valorile culturale universale.”

Juriu şi premii

Juriul concursului este format din prof. Anda Tămaş – inspector Arte la IŞJ Arad, prof. Carmen Șuteu, prof. Dor Niculescu și prof. Dacian Giura de la Liceul de Arte. Alături de premiile și mențiunile acordate de juriu, la fiecare secțiune se va acorda și un premiu al publicului.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !