„Vrem egalitate de șanse în educaţie”

De Andreea Pintea
4Comentarii
„Vrem egalitate de șanse în educaţie”
Deputatul Adrian Todor, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a explicat că „educația a fost și va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică”.


„Am demonstrat şi demonstrăm prin toate măsurile adoptate în domeniul Educaţiei că repectăm prevederile Programului de Guvernare asumat, privind creşterea performanţei sistemului românesc de învăţământ. Mai mult decât atât, am întreprins paşi importanţi pe linia asigurării politicilor de echitate socială. Datele statistice sunt relevante, în condiţiile în care programul guvernamental Masă caldă în şcoli a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%. Este şi una dintre principalele arme motivaţionale cu care luptăm şi în acest an împotriva abandonului şcolar. Aplicarea acestei iniţiative a crescut semnificativ participarea copiilor la cursuri şi constituie în mod cert un ajutor major pentru părinţi.

Pe de altă parte, pentru a demonta valul de zvonistică inutilă şi toate inexactităţile vehiculate involuntar sau nu în presă, vreau să salut promptitudinea ministerului de resort care a reuşit în acest an să asigure la nivel local şi naţional, fără nicio sincopă distribuţia manualelor în unităţile de învăţământ. Sigur că nu totul este întotdeauna perfect, însă vă asigur că în ceea ce priveşte erorile din manualele şcolare editate în acest an, acestea vor fi corectate prin retipărirea cărţilor sau prin erate, iar cei care au greşit vor fi traşi la răspundere,” spune deputatul PSD Adrian Todor.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor