Week-end cu filme accesibilizate pentru nevăzători

De Diana Dutu
Week-end cu filme accesibilizate pentru nevăzători
Patru proiecţii vor avea loc în cadrul Minifestivalului organizat de Asociaţia Nevăzătorilor din Arad şi al Caravanei FAN.

Nevăzătorii arădeni se vor putea răsfăţa în acest week-end cu câteva filme accesibilizate care vor fi proiectate la Cinema Grădişte. Producţiile cinematografice vor fi prezentate în cadrul a două evenimente: Minifestivalul de Film Accesibilizat (organizat de Asociaţia Nevăzătorilor din Arad şi CMCA, în cadrul proiectului Blind Arad) şi Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători – FAN (proiect organizat de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei).

Prima reprezentaţie va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, începând de la ora 15.00, când va fi proiectat filmul „Două lozuri” (2016), în regia Paul Negoescu. La intrarea în sala de proiecție, spectatorii cu deficienţe de vedere vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare, inserate între replicile actorilor din film. Acestea vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și gesturile mai importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului.

„Poate este surprinzător să vorbim despre filme artistice pentru nevăzători, dar printre ei sunt oameni care au văzut în trecut și s-au bucurat de a şaptea artă” – spune Florin Atimuţ, preşedinte al filialei arădene a Asociaţiei Nevăzătorilor din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !