Weekend pe alese

De MBC
Weekend pe alese
În materie de distracție, dar și de cultură, oferta din acest sfârșit de săptămână este foarte bogată, arădenii având de unde alege.

Cei cărora le-a fost dor de teatru, pot participa la deschiderea stagiunii 2016 – 2017 a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, care va avea loc duminică, 11 septembrie, la ora 21,00, când în sala mare va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului „Mult zgomot pentru nimic”, după William Shakespeare, în regia lui Alexander Hausvater. Scenografia spectacolului este realizată de Dobre – Kóthay Judit iar costumele sunt create de Carmencita Brojboiu. Din distribuție fac parte actorii Ovidiu Ghiniță, Bogdan Costea, Zoltan Lovas, Andrei Elek, Ionel Bulbuc, Sorin Calotă, Dorina Darie-Peter, Mariana Tofan, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Roxana Sabău-Nica, Carmen Butariu, Oltea Blaga, Angela Petrean-Varjasi, Cosmin Blaga și Oana Kun.

Un alt eveniment cultural programat în acest weekend este cea de a XVII-a ediție a Festivalului de Literatură „Dorel Sibii” care va avea loc, la Săvârșin, în zilele de 10 și 11 septembrie. La ediția din acest an vor participa scriitori din Arad și din județele limitrofe (Timiș, Hunedoara, Bihor), aceștia fiind chemați să dezbată de această dată o temă extrem de interesantă: „Poezia în grai bănățean”. Cu această ocazie, vor avea loc lecturi din creațiile autorilor invitați iar, printre întrebările cele mai importante la care se va încerca găsirea de răspunsuri vor fi: Folcor sau creație originală? Pseudoliteratură sau un curs paralel liric? Kitsch sau umor neaoș? Moare poezia în grai?

Vin în Podgorie

Cei care doresc să aibă parte de distracție, dar nu vor să se deplaseze prea mult, pot participa la cea de a opta ediție a Sărbătorii Vinului în Podgorie dedicat producției de vin din podgoria Miniș – Măderat. Manifestările vor începe la ora 15,30 pe stadionul Școlii generale din Ghioroc, locul unde, pe lângă vin și mâncăruri, va fi oferit și un bogat program folcloric, urmat de la ora 21,00, de Daniels Brothers feat. Mădălina Boroneanț, Andreea D, și de un recital susținut de Connect – R.

Şi Moneasa

Cu certitudine, Moneasa va fi, din nou, locul în care se vor strânge sute de arădeni, întrucât sâmbătă și duminică aici va avea loc o nouă ediție a Festivalului „Glasul Ceaunelor”. Ca și în edițiile precedente, și cea din acest an va reuni echipe de bucătari care se vor întrece în a pregăti la ceaun mâncăruri dintre cele mai savuroase. Pe tot parcursul desfășurării Festivalului „Glasul Ceaunelor” nu vor lipsi nici momentele artistice, susținute de soliști și formații de muzică populară și ușoară, astfel încât cei care vor onora invitația organizatorilor vor avea parte de un weekend condimentat cu de toate, de la preparatele culinare, până la muzică.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !