Workshop de restaurare mobilier, timp de trei zile, la Teba

De Adriana Barbu
3Comentarii
Workshop de restaurare mobilier, timp de trei zile, la Teba
E gratuit, trei zile, câte trei ore pe zi şi ţi-ar putea fi util dacă ai planuri legate de casa ta şi nu numai. E vorba de o lecţie frumoasă de restaurare a mobilei vechi. Şi e la Teba.

„CitiZenit 2016: Rephrasing the city”. Sub această egidă are loc şi cel mai nou eveniment gândit la Teba pentru arădeni de tinerii de la CtitiZenit.

„Începând cu luna mai, particule de regenerare urbană vor împânzi Aradul! Începe un nou sezon de activitate culturală intensă la Teba”, ne provoacă cei de la CitiZenit. Iar evenimentul gândit pentru următoarele zile, din 17 şi până în 19 mai, e provocarea lansată pentru săptămână aceasta de organizaţie.

Este vorba de „Workshop de restaurare mobilier – Reconversii în arhitectură şi design”. Ce spun organizatorii despre acest atelier? „Pe 17, 18 şi 19 mai, între orele 18-21, ne vedem la Teba la workshopul de restaurare mobilier. Vom învăţa tehnici de conservare şi restaurare de mobilier de la coordonatorii Anuţa Jula, expert restaurator, şi George Igret, expert în tehnici de finisare, şi le vom pune împreună în practică, prin restaurarea şi refuncţionalizarea unor piese vechi de mobilier”. Workshopul de restaurare de mobilier este al doilea atelier din cadrul proiectului „Reconversii în arhitectură şi design”, care se desfăşoară în perioada mai-iulie la Teba și care vine în completarea proiectului „Dialog despre arhitectură și design”, desfășurat până în luna martie în Club ABC.

După work-shop urmează târgul de handmade, pe 28 şi 29 mai, dar şi încă o proiecţie din seria Kinedok. Totul, cumva în pregătirea celui mai important eveniment CitiZenit – Particles 2- programat pentru 24-26 iunie.

Dar despre toate acestea, la timpul lor. Până atunci, vă mai spunem că motto-ul CitiZenit în 2016 – „Rephrasing the city” – e gândit ca „o provocare pe care am adoptat-o și pe care o lansăm întregii comunități, deoarece avem convingerea că «pentru a vedea un oraş, nu e suficient să ţii ochii deschiși. Mai întâi trebuie să scapi de tot ceea ce te împiedică să-l vezi» (Italo Calvino – «Orașele invizibile»). Iar provocarea o reprezintă multitudinea de evenimente culturale alternative, proiecte interdisciplinare, interactive și discuții cât să ajungă toată vara; prin muzică, dans, film, teatru, street art, proiecte de design și arhitectură, expoziții de artă și fotografie, târguri, workshopuri și conferințe, lansări de carte și întâlniri cu scriitori, pe scurt, tot tacâmul. Și, bineînțeles, prin ediția a doua a festivalului Particles, de la care a pornit întreg proiectul de regenerare urbană marca CitiZenit”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor