Workshop la „Medicină”

De Vasile Filip
Workshop la „Medicină”
© O problematică de actualitate
„Biomecanica umărului. Statica și dinamica în fotoliul rulant”, în organizarea Facultății de Medicină din cadrul UVVG.

Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad alături de Fundația Creștină RCE Speranța copiilor, au organizat, zilele trecute, un workshop adresat în special studenților de la specializarea balneofizioterapie si recuperare, sub genericul „Biomecanica umărului. Statica și dinamica în fotoliul rulant”, susținut de prof. dr. Marti Carroll, doctor în fizioterapie la Universitatea Marymount și specialist în neurologie clinică, recunoscută de Bordul de Specializări în Fizioterapie al SUA.

Temele abordate în cadrul workshopului au fost: prezentarea sistemului de formare profesională a specialiștilor în domeniul fizioterapiei din SUA; trunchiul – element esențial al funcționalității normale a organismului – aplicaţii practice; leziunile umărului în patologia neurologică; rolul scaunului rulant în menținerea unui nivel optim de independență funcțională la persoanele cu dizabilități – aplicații practice.

Prof. univ. dr. Marti Carroll nu este pentru prima oară visiting profesor, dânsa fiind prezentă la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și în anul 2010, la Facultatea de Educație Fizică și Sport, unde s-a bucurat de aprecieri din partea studenților și conducerii UVVG.

Participanţi

La eveniment au participat conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” și conducerea Facultății de Medicină, cadre didactice, studenți, masteranzi, doctoranzi și postdoctoranzi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !