Zăbraniul, comuna-şantier

De Alin Gherasim
Zăbraniul, comuna-şantier
© Marian Toader Foto: A.G.
„Ne bucură faptul că Zăbraniul este nu şantier, dar sperăm să încheiem toate lucrările cât mai repede”, a spus Marian Toader, primarul comunei Zăbrani.

În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a anunţat proiectele care sunt implementate, în prezent, în localitatea pe care o conduce. „Am demarat o serie de proiecte locale cu finanțare europeană, aprobate în anul 2009, pe măsura 322, actualizate în anul 2015 și începute efectiv în august 2018. Poate durata de la scrierea proiectului la începerea efectivă a lucrărilor pare foarte mare, dar acestea sunt regulile, avem o legislație greoaie și de aceea durează atât de mult timp”, a explicat Toader. Acesta a punctat câteva dintre lucrările care se desfăşoară în prezent în comuna Zăbrani: reabilitarea a aproape cinci kilometri de străzi, unde, pe lângă asfalt, se lucrează şi la trotuare, la şanţuri şi la podeţe, valoarea proiectului fiind de aproape cinci milioane de lei. În plus, căminul cultural din Neudorf trece printr-o reabilitare integrală, în valoare de aproximativ 900.000 de lei. În sfârşit, un alt proiect aflat în implementare, în valoare de 1,2 milioane de lei, se referă la centrul de zi pentru copii de tip after school. „Doresc să mulţumesc Consiliului Local și cetățenilor care m-au susținut în realizarea tuturor acestor obiective care vor face ca Zăbraniul să își recapete strălucirea de altădată”, a precizat Marian Toader.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !