Zăpada (încă) „mănâncă” bani

Zăpada (încă) „mănâncă” bani
ARAD – Deszăpezirea drumurilor judeţene a costat cu 68.000 de euro mai mult decât valoarea licitată.

Iarna a trecut, iar acum autorităţile trag linie. Derularea contractului semnat între Consiliul Judeţean şi firmele care au câştigat licitaţia pentru deszăpezire, anul trecut, s-a încheiat în cursul săptămânii trecute. Rezultatul, însă, nu este unul care să fie în trendul reducerii cheltuielilor la maximul posibil, în condiţii de criză. Asta, deoarece, în iarna care a trecut, a nins mult mai mult decât autorităţile judeţene s-ar fi aşteptat.

Zeci de mii de euro în plus

După ce s-a încheiat derularea contractului cu cele două firme de deszăpezire care au acţionat pe drumurile judeţene, rezultatul financiar dă cu minus. Şi nu este vorba despre o sumă infimă, ci de 280.000 lei, echivalentul a peste 68.000 de euro! Deszăpezirea drumurilor judeţene a costat, astfel, în total, 1.579.000 lei, după ce contractul a fost semnat în urma licitaţiei, la valoarea de 1.299.000 lei.

Suma este mai mare decât cea cheltuită în iarna 2008-2009, când „vistieria” Consiliului Judeţean a fost sărăcită cu 1.500.000 lei.

800 de kilometri

Aleşii judeţeni s-au pregătit pentru iarnă cu „Planul de deszăpezire şi modul de contractare a activităţii de combatere polei şi deszăpezire a drumurilor judeţene în iarna 2009 – 2010”, plan care a cuprins mai multe zone ale judeţului: Arad, Criş, Ineu, Lipova şi Sebiş. Au fost incluşi, în contractele de deszăpezire, peste 800 de kilometri de drumuri judeţene. Impresionante sunt şi cantităţile de sare şi nisip răspândite: peste 2.500 de metri cubi de nisip nespălat de râu şi 250 de tone de sare. Au intervenit nu mai puţin de 21 de echipaje cu utilaje specifice de deszăpezire cu lamă şi răspânditor mecanic de materiale antiderapante

 

Iarnă cu bucluc

Trebuie menţionat că iarna a dat mari bătăi de cap administraţiei judeţene. Încă de la prima ninsoare, au apărut problemele cu una dintre firmele de dezăpezire, care nu a adus în  bază suficiente utilaje, iar deszăpezirea s-a făcut manual. Mai mult, vicepreşedintele CJA, Cristian Drăgan, aflat într-un control tocmai privind modul în care s-a acţionat pe drumurile judeţene, a derapat cu maşina şi a ajuns în şanţ. Administraţia a ameninţat cu rezilierea contractului, deficienţele fiind, într-adevăr, remediate.

S.B.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !