Zece pentru teatrul din Arad

De Adriana Barbu
Zece pentru teatrul din Arad
© Ce se mai joacă la teatru în noiembrie şi decembrie? FOTO: JA
Teatrul Ioan Slavici a făcut public programul ultimelor două luni ale acestui an, ce include zece reprezentaţii şi un… festival.

Vine cel mai aşteptat moment la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad: Festivalul Internaţional de Teatru Clasic. Mai sunt doar două săptămâni până la debutul acestui megaeveniment teatral. Dar, până atunci, mai marii instituţiei au decis ce se va juca înainte şi după festival şi au făcut public, luni, programul lunilor noiembrie şi decembrie de la teatru.

Iată care sunt cele zece puneri în scenă care se vor juca în ultimele două luni ale anului. Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare, va fi „Ecarisajul pentru toți” de Boris Vian, în regia și scenografia lui Tudor Lucanu. Vineri, 11 noiembrie, cu o zi înainte de debutul festivalului, de la ora 19.00, la Sala Studio, se va juca „Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski (este vorba de o nouă premieră), în regia lui Vlad Massaci (traducerea – Raluca Rădulescu, scenografia – Andu Dumitrescu). Din data de 12 noiembrie şi până pe 20 noiembrie vor fi piese de piese la teatrul arădean în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad. La două zile după ce porţile festivalului se vor închide, se intră în ritmul normal al instituţiei: mai exact, marți, 22 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare, vin , „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, în regia lui Laurian Oniga (decor – Onisim Colta, costume – Oana-Cătălina Văran).

Şi decembrie

În ultima lună a anului, sâmbătă, pe 3 decembrie, la Sala Studio, de la ora 19.00, va fi cu ,,Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski, în regia lui Vlad Massaci (traducerea – Raluca Rădulescu, scenografia – Andu Dumitrescu), piesă ce se va juca şi duminică, pe 4 decembrie, tot de la ora 19.00 şi tot la Sala Studio. Marți, 6 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare, va fi „Revizorul” de N.V. Gogol, în regia lui Laurian Oniga (decorul – Doru Păcurar, costumele – Indre Colta). Joi, 8 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio, va fi cu „Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat, în regia lui Radu – Alexandru Nica şi scenografia Ioanei Popescu.

Ultimele trei piese care se vor juca la Teatrul Ioan Slavici Arad sunt programate pe 11, 15 şi 17 decembrie. Duminică, 11 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio, se va juca „Bull” de Mike Bartlett , în regia lui Bobi Pricop şi scenografia Velicăi Panduru. Joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio, se va juca „Totul despre femei” de Miro Gavran – Distribuția 1, în regia lui Felix Crainicu şi decorul lui Doru Păcurar, iar sâmbătă, pe 17 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio va fi un alt „Totul despre femei”, de Miro Gavran – Distribuția 2, în regia lui Felix Crainicu şi decorul lui Doru Păcurar.

Pauza de la final de an

După acest maraton, în care se va insistat pe „Totul despre femei” şi „Iubirea de oameni”, teatrul arădean va intra într-o bine meritată pauză, pentru ca noul an să debuteze în forţă, cel mai probabil în ianuarie.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !