Zeci de contestatii la rezidentiat. La Medicina Dentara si Farmacie toate au fost respinse

FOTO morethanaminute.com
FOTO morethanaminute.com
În urma susținerii concursului de rezidențiat, s-au depus, până la data stabilită prin metodologie, 19 contestații, au anunţat reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj.

La Medicină s-au depus 9 contestații pentru punctaj și 4 pentru rescanarea grilei, la Farmacie s-a depus o contestație pentru rescanare, iar la Medicină Dentară s-au depus 3 contestații pentru punctaj și 2 pentru recorectarea grilei.

La Medicină Dentară și la Farmacie, contestațiile depuse au fost nejustificate, iar la Medicină, în urma evaluării acestora, comisia de specialiști a decis anularea unei întrebări. Astfel, s-a realizat o nouă clasificare a candidaților, conform regulamentului concursului de intrare în rezidențiat.

Potrivit unui comunicat de presă al UMF Cluj, pezultatele definitive ale concursului de rezidențiat au fost transmise Ministerului Sănătății, care, după evaluare, va transmite numărul de locuri și posturi din Cluj, Oradea și județele arondate centrului universitar Cluj, pe care vor fi repartizați candidații.

Medicina Dentară la mare concurenţă la UMF Cluj-Napoca: 3,63 candidaţi pe un loc

Peste 800 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca au susţinut, duminică, examenul de rezidenţiat, cea mai mare concurenţă fiind la Medicină Dentară – 3,63 pe un loc, iar rezultatele vor fi aflate în zilele următoare.

Purtătorul de cuvânt al UMF “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Ioana Bunea, a declarat, luni, că au fost scoase la concurs 589 de locuri, la specializările Farmacie, Medicină Dentară şi Medicină.

“Duminică a avut loc la UMF Cluj concursul de intrare în rezidenţiat, pe loc şi pe post, în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. Pentru cele 589 de locuri au concurat 816 candidaţi. La Farmacie au fost scoase 15 locuri şi au fost 43 candidaţi, concurenţa fiind de 2,86/loc, la Medicină Dentară au fost 44 locuri şi 160 candidaţi, aici fiind înregistrată cea mai mare concurenţă, de 3,63/loc. De asemenea, la Medicină au fost scoase la concurs 530 locuri pe care au concurat 613 candidaţi, adică 1,15/loc. Rezultale concursului vor fi făcute publice în zilele următoare, după confirmarea acestora de către Ministerul Sănătăţii, unde vor fi trimise luni după-amiază”, a spus Bunea.

Potrivit acesteia, concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore, pentru toate domeniile, întrebările fiind elaborate de comisiile de specialişti, stabilite de comisiile locale de rezidenţiat. “Punctajul minim de promovare a reprezentat 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu”, a explicat purtătorul de cuvânt al UMF Cluj-Napoca.

Ioana Bunea a precizat că au fost scoase la concurs 9 posturi pentru Medicină şi un post pentru Farmacie.

Rezidentiat Cluj: concurenta de 1,15/loc0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !