Zeci de oameni din Arad, și nu numai, „îngeri” pentru doi frați

De Ioana Costas
4Comentarii
Zeci de oameni din Arad, și nu numai, „îngeri” pentru doi frați
© Au întins o mână de ajutor unei familii sărmane Foto: IJJ
După ce jandarmii au devenit îngeri pentru o familie, zeci de oameni, dar și firme, le-au oferit ajutorul. Povestea tristă s-a transformat într-una fericită.

Cazul bărbatului cu doi copii, o fată de 13 ani și un băiat de 11 ani, a fost prezentat săptămâna trecută în cotidianul nostru. După apariția articolului telefonul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad nu s-a oprit din sunat. Arădenii, și nu numai, au dat dovadă de o solidaritate ieșită din comun. Mobilizarea a fost impresionantă, continuând și în aceste zile, venind apeluri telefonice inclusiv de la București. Până acum au sunat aproximativ 50 de persoane. Fiecare și-a oferit ajutorul în funcție de posibilități. „Au fost ajutoare în bani, ajutoare constând în electrocasnice, alimente, mobilă. S-a mobilizat foarte multă lume și apelurile continuă să vină. Tatăl spune că greutățile nu mai sunt atât de apăsătoare. Copiii se bucură foarte mult”, a declarat plutonierul major Daniel Monoranu pentru Jurnal Arădean/Aradon. La rândul lor, cei care sună să-i ajute pe cei doi copii, au povestea lor. Un pensionar în vârstă de 93 de ani, din Arad a sunat la numărul de telefon aparținând Jandarmeriei Arad spunând că dorește să ofere o sumă de bani celor doi copii. Povestea bătrânelului i-a impresionat până și pe jandarmii care s-au deplasat până la el acasă pentru a lua banii.

Cerința pensionarului a fost doar ca jandarmii să se deplaseze până la locuința lui deoarece lui îi este aproape imposibil să iasă din casă. Ajunși la el acasă, jandarmii au fost surprinși să vadă că pensionarul în vârstă de 93 de ani oferă 500 de lei pentru tatăl și cei doi copii ai săi. Bătrânelul a povestit jandarmilor că gestul lor – de a ajuta o familie sărmană cu doi copii – i-a adus aminte de perioada războiului când copiii orfani erau luați de armată și făcuți copii de trupă. Pensionarul a mai spus că a avut încredere să ofere atâția bani din pensia lui deoarece Jandarmeria se ocupă de acest caz. O altă pensionară, fostă profesoară de limba română, și-a oferit „serviciile” – dacă le putem numi așa, femeia spunând că după ce începe școala ea se oferă să-i ajute pe cei doi frați la lecții. Un bărbat din București a trimis 500 de lei în contul bancar al tatălui celor doi copii, iar alți buni samariteni au oferit familiei o mașină de spălat haine. Lista bunilor samariteni continuă…

Ajutor de la firme

Și societățile comerciale au sărit în ajutorul sărmanei familii. O societate comercială de pe strada Andrei Șaguna a oferit un boiler nou cu o capacitate de 100 de litri care va fi instalat în casa familiei. O altă firmă, de data aceasta din județul Timiș, specializată în rechizite școlare, a trimis două cutii cu tot ce e necesar pentru noul an școlar. De asemenea, o firmă de calculatoare din Arad a sunat la sediul Jandarmeriei Arad dorind să-și aducă contribuția la bunăstarea copiilor. Angajații Ocolului Silvic Lipova au adunat bani – după ce jandarmii din cadrul Grupei de Jandarmi Lipova au luat legătura cu ei – și au cumpărat o camionetă cu lemne de foc pentru ca familia să treacă cu bine peste iarnă.

Trista poveste…

Săptămâna trecută, Jurnal Arădean a prezentat povestea tatălui și a celor doi copii ai săi – o fată de 13 ani, cu bursă de studii la școală, și un băiat de 11 ani – care au fost descoperiți în parc, pe malul Mureșului, de doi jandarmi arădeni, în urma unui apel primit la 112 în care se spunea că un bărbat a încercat să răpească un băiat. În fapt, bărbatul era tatăl băiatului. Acesta a strigat când tatăl său i-a spus să meargă acasă, prinzându-l de braț. Ajunși la fața locului, jandarmii i-au găsit pe băiat și sora lui care le-a povestit că acasă nu au curent și că e mai bine în parc decât acolo unde locuiesc. După ce i-au adus acasă, cei doi jandarmi au aflat povestea lor și au văzut condițiile în care trăiesc: nu aveau curent, gaz și nici bani. Utilitățile au fost întrerupte după ce tatăl celor doi și-a pierdut locul de muncă – între timp, cu ajutorul jandarmilor, și-a găsit un nou loc de muncă – și nu a mai avut bani să achite facturile. De când jandarmii arădeni au început campania pentru ajutorarea acestei familii, s-au găsit oameni de bine care și-au oferit ajutorul: un cabinet medical le plătește facturile de curent – locuința familiei a fost racordată la curent – iar jandarmii care au răspuns apelului la 112 și au descoperit povestea familiei le-au adus un frigider, o butelie și alimente, iar ajutoarele continuă să vină.

Cei care doresc să ofere mic ajutor tatălui și celor doi copii, pot suna la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad la numărul de telefon 0257.514.950.

21362889_1467026923334763_1387771585_n

21361109_1467026926668096_1331032782_n

21396802_1467026956668093_995641029_n

21397311_1467026976668091_1987769853_n

21397685_1467026943334761_1882277168_n4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor