Zeci de sanctiuni aplicate firmelor de constructii

De Simona Butaru
Zeci de sanctiuni aplicate firmelor de constructii
Inspectorii ITM Arad au verificat 27 de firme de construcţii şi au constatat 56 de nereguli!

ARAD. Lipsa echipamentului de protecţie, lipsa controlului medical la angajare, sunt doar câteva deficienţe constatate de inspectorii de muncă arădeni în urma controalelor efectuate la firmele de construcţii. Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a subliniat, într-un comunicat, că „în trimestrele II şi III, respectiv în perioada aprilie – septembrie s-a desfăşurat, la nivel naţional, acţiunea „privind verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor”. Inspectorii de muncă pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au controlat, în perioada menţionată, 27 de agenţi economici, unde au fost constatate un număr de 56 deficienţe, fiind aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 39.500 lei”.

Acţiunea a vizat îndeosebi angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor. Mai exact, s-a urmărit utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţiilor de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii.

„Printre deficienţele constatate amintim: lipsa evaluării riscurilor de accidentare, a planului de prevenire şi protecţie, a controlului medical la angajare, a purtării echipamentului de protecţie”, precizează ITM Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !