Zilele Aradului, prezentate pe malul Mureșului

De Eugen Rogojan
16Comentarii
Zilele Aradului, prezentate pe malul Mureșului
Reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Județean au prezentat, miercuri, programul Zilelor Aradului, într-o conferință de presă.

Zece zile de sărbătoare anunță organizatorii ediției 2018 a Zilelor Aradului. Concerte de muzică rock, pop, clasică, operă, concerte folclorice, reconstituire istorică, picnic și multe alte activități care să îi țină ocupați pe arădeni timp de zece zile, între 17 și 26 august 2018. Programul evenimentelor și detalii despre acestea au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri dimineața, pe malul Mureșului, în zona în care pe perioada Zilelor Aradului se va desfășura Picnic Festival. Din prezidiu au făcut parte Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Călin Bibarț, viceprimar al municipiului Arad, Geanina Pistru, consilierul primarului Gheorghe Falcă, și Glad Varga, deputat de Arad și organizator al Picnic Festival.

Identitatea evenimentului

O prezentare succintă a programului evenimentelor a fost făcută de către Geanina Pistru, care a ținut să menționeze faptul că în ultimii ani, organizatorii Zilelor Aradului s-au axat în special pe crearea unei noi identități a evenimentului, lucru care pare să prindă contur anul acesta.

De prezentarea Picnic Festival, ce se va desfășura pe faleza Mureșului, între Perla și Belvedere, s-a ocupat Glad Varga, în calitate de organizator. „Vor fi zece zile, între 17 și 26 august, în care le vom oferi arădenilor oportunități inedite de petrecere a timpului liber. Cu zone de mâncare stradală, zone de relaxare și pentru copii, dar și o scenă pe care vor urca, printre alții, Teo Milea, Amalia Gaiță, Proconsul și Byron”, a spus acesta. Organizatorul a mai precizat și că în timpul zilei vor fi prezenți DJ-i locali care vor întreține atmosfera, fiind preconizat un număr de „șapte-opt mii de persoane zilnic”.

Noutăți și constante

Ca noutate a ediției din acest an, Geanina Pistru a ținut să menționeze „ceremonia de deschidere a Zilelor Aradului și reconstituirea momentului predării diplomei de Oraș Liber Regesc”, care va avea loc pe 17 august, de la ora 18, pe Bulevardul Revoluției, între Teatru și Primărie. Totodată, aceasta a vorbit și despre constantele dintre ediția de anul acesta și cele precedente, dintre care merită amintite „concertul retro din Parcul Reconcilierii (22 august – n.r.) și Ziua Orașului Pecs (23 august – n.r.)”.

Palatul Cultural se deschide?

Călin Bibarț, viceprimarul Aradului, a venit cu ineditul. Acesta a spus că „sperăm să reușim să mutăm decernarea diplomelor în Palatul Cultural”, referindu-se la ședința festivă a Consiliului Local și la ceremonia de decernare a titlurilor și distincțiilor oferite unor personalități din Arad. Acesta a punctat că solemnitatea unui astfel de moment este potrivită pentru deschiderea pentru public a sălii restaurate a Palatului Cultural. Așadar, mai mult ca sigur, din toamnă, Filarmonica de Stat se va putea și ea întoarce „acasă”, în clădirea care a găzduit instituția încă din 1913.

Târg de meșteșuguri

Ultimul care a luat cuvântul a fost Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad. „Luăm și noi parte la Zilele Aradului anul acesta, prin organizarea în Micălaca a unui târg al meșteșugarilor arădeni, un mic «Produs în Arad», dacă vreți. Vom aduce din județ meșteșugari, pentru a îi ajuta pe arădeni să îi cunoască mai bine”, a punctat vicepreședintele CJA.

Zece zile, zeci de evenimente

Zilele Aradului se vor desfășura între 17 și 26 august 2018, în mai multe locuri din municipiu, printre care Bulveradul Revoluției, Parcul Sfânta Maria, Parcul Reconcilierii și malul Mureșului. Ediția din acest an va aduce în fața publicului aproape o sută de artiști, în cadrul câtorva zeci de evenimente, desfășurându-se sub motto-ul „Zilele Aradului Au Gust de Sărbătoare!”.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor