Ziua Culturii Naționale

De Eugen Rogojan
Ziua Culturii Naționale
Este sărbătorită astăzi, 15 ianuarie. Data a fost aleasă în 2011, fiind ziua în care s-a născut poetul Mihai Eminescu.

Proiectul de lege care desemna ziua de 15 ianuarie ca Zi a Culturii Naționale a fost iniţiat de 51 de deputaţi şi senatori, decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie – Ziua Culturii Naţionale a fost semnat la 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în M.O. 831 din 13 decembrie 2010.

Clădirea Preparandiei

Centrul Municipal de Cultură Arad va marca, astăzi, evenimentul în Clădirea Preparandiei, de pe strada omonimă. Începând cu ora 12, acolo va începe un program artistic care îi va avea ca protagoniști pe elevii Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, care vor susține un recital de poezii din opera lui Mihai Eminescu și un recital de lieduri pe versurile acestuia. Totodată, cvartetul colegiului va prezenta un moment de muzică clasică.

Concert simfonic

Cea de-a doua parte a evenimetnului va fi susținută de către Lucia Cuciureanu, scriitor, critic literar și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Arad. Aceasta va expune în fața celor prezenți dizertația „Eminescu – o ispită fără timp”, urmând ca apoi să recite câteva creații proprii.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad și Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Arad.

Omagiul Filarmonicii

Tot cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, Filarmonica de Stat Arad va susține un concert coral în Sala Cercului Militar. Dirijor va fi Robert Daniel Rădoiaș, la pian Sorin Dogariu, iar soliști Mirela Cusursuz – soprană și David Buzgău – bariton.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !