Ziua Holocaustului, marcată la UVVG

De Eugen Rogojan
7Comentarii
Ziua Holocaustului, marcată la UVVG
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, alături de Comunitatea Evreilor din Arad și în parteneriat cu IȘJ a marcat Ziua Holocaustului, pe 17 octombrie.

Marți, 17 octombrie, de la ora 12:30, Aula „Ștefan Cicio-Pop” de pe Bulevardul Revoluției a fost gazda unui eveniment special: comemorarea Zilei Holocaustului. Evenimentul organizat de Comunitatea Evreilor din Arad și Centrul de Studii Iudaice „Academician Nicolae Cajal” al UVVG, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad a reușit să umple Aula cu elevi, studenți, profesori din învățământul preuniversitar și universitar și oameni de cultură.

Invitat special al evenimentului a fost Liviu Beriș, președintele Asociației Evreilor din România Victime ale Holocaustului (AERVH). Cu acest prilej, a fost lansat volumul “Holocaustul sub Guvernul Antonescu. Întrebări și răspunsuri”, volum distribuit gratuit tuturor participanților, prin finanțarea acestui proiect de “The Friedrich Ebert Foundation”, reprezentată la această întâlnire de Chiscop Cristian. Importanța evenimentului a fost subliniată în mesajul transmis de Președintele CJA, Iustin Cionca, citit de Consilierul Dan Codre.

Organizat și moderat de prof. dniv. dr. Marius-Ioan Grec, director al Centrului de Studii Iudaice, evenimentul de marți a fost deschis de Corul de Copii al Colegiului „Sabin Drăgoi”, dirijat de Monica Tebuia. Intervenția președintelui Comunității Evreilor din Arad, Ionel Schlesinger, a fost precedată de un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului.

Conferința susținută de Liviu Beriș, axată pe problematica volumului lansat cu acest prilej, a fost exemplificată cu momente din experiența personală a autorului. Liviu Beriș a primit din partea directorului Centrului de Studii Iudaice diploma “Prieten al Centrului de Studii Iudaice”. La final, autorul a avut grijă ca fiecare participant să primească un autograf pe cartea sa.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor