Ziua invatamantului sebisan

De Vasile Filip
Foto: V. Filip
Foto: V. Filip
Elevi, profesori de azi și pensionari, părinți și invitați au sărbătorit, vineri, „Ziua școlii” sebișene.

SEBIȘ. Un program bogat a împlinit, vineri, „Ziua școlii” la liceul din Sebiș.

Festivitatea de deschidere a avut loc la Casa de Cultură a orașului, prilej cu care prof. Angela Costea a făcut un scurt bilanț al anului de învățământ 2013-2014 arătând că școala sebișană are o frumoasă tradiție pe care o continuă, prin rezultatele obținute, dascălii de astăzi ai liceului. Primarul orașului, Gheorghe Feieș, a menționat că Primăria și Consiliul Local se preocupă să facă investiții în învățământ, „iar acestea se văd prin premiile aduse de elevii acestei școli”. Prof. Viorel Tudoran, inspector de specialitate la I.Ș.J., a transmis un mesaj de felicitare din partea inspectorului școlar general, prof. Claudius Mladin, și a urat succes elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a în examenele ce îi așteaptă. Din partea profesorilor pensionari a vorbit prof. Maria Codreanu, fost director al liceului, care a precizat că „aici, în școală, se seamănă «mirabila sămânță» a devenirii” și s-a adresat dascălilor, pe care i-a numit „apostoli ai neamului”: „Să aveți puterea de a primi inocența și iubirea copiilor și a le dărui din prisosul înțelepciunii dvoastră”.

Artă și…aprecieri

A urmat un program artistic susținut de fanfara, condusă de prof. Dan Miculiț, formațiile de dansuri populare, instruite de consilier educativ prof. Viorica Oarcea și înv. Ionică Luca, formația coral-instrumentală, instructori prof. Maria Susan și prof. Dinga Ciprian, un program de gimnastică, condus de prof. Violeta Schida și gimnastică aerobică, pregătită de prof. Alina Floruțiu.

Pe aceeași scenă a avut loc premierea olimpicilor. S-a început cu acordarea diplomelor pentru concursurile la nivel județean și s-a continuat cu laureații la competițiile naționale, ultimii care au urcat pe scenă, în aplauzele sălii, au fost elevii din echipa de oină băieți care, antrenați de prof. Geta Gudiu, director adjunct al liceului, a obținut locul II pe țară la Olimpiada Națională ce a avut loc la Sibiu.

Expoziții, expoziții

După amiază, la liceu, s-a desfășurat ediția a II-a a concursul internațional de pictură și fotografie ,,Frumusețea plaiurilor natale oglindită în fotografie și pictură”, fiind expuse, pe holul școlii, mai mult de 200 de lucrări. De o apreciere firească s-au bucurat și cele peste 80 de produse prezentate într-o atractivă și apetisantă expoziție-concurs de patiserie și cofetărie.

Oferta educaţională 2014 -2015

Tot în cadru festiv s-a făcut prezentarea ofertei educaționale pentru anul școlar 2014-1015. Astfel, Liceul Teoretic Sebiș va avea: • Filieră Teoretică, Profil Uman – specializarea Filologie intensiv engleză (28 locuri); • Filieră Teoretică, Profil Real – specializarea Ştiinţe ale naturii (28 locuri), specializarea Matematică-informatică – intensiv engleză (28 locuri); • Filiera Tehnologică, Profil Tehnic. Domeniul pregătirii de bază Fabricarea produselor din lemn – specializarea Tehnician în prelucrarea lemnului (28 locuri); • Filiera Tehnologică, Profil Servicii. Domeniul pregătirii de bază Economic – specializarea Tehnician în activităţi economice (28 locuri), Domeniul pregătirii de bază Turism şi Alimentaţie – specializarea Tehnician în gastronomie (28 locuri).

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !