Ziua Națională marcată festiv la Tîrnova

De Dorin Ocneriu
Ziua Națională marcată festiv la Tîrnova
Autoritățile din comuna zărăndană au dorit să sărbătorească Ziua Națională a României într-un cadru cât mai festiv, apropiat sufletului cetățenilor.

Pentru aceasta, primarul Florin Farcașiu, viceprimarul Tomuța Mureșan Iosif și Consiliul Local au organizat o mare adunare populară în fața localului Primăriei la care, pe lângă numeroși localnici participanți, au fost invitați și senatorul Ioan Cristina, deputatul Glad Varga și președintele Filialei Județene ZIRIDAVA Arad a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea, împreună cu mai mulți camarazi, toți în uniformă militară.

După intonarea Imnului de Stat al României, preotul paroh Teodor Păiușan și preotul Giani Achim, din satul Dud, au oficiat slujba religioasă, apoi primarul Florin Farcașiu a adresat un cuvânt de bun venit. Profesorul Marius Kramer a prezentat aspecte legate de însemnătatea zilei de 1 decembrie, iar gl. mr. (r) Heredea a surprins plăcut ascultătorii cu prezentarea unor fapte și date inedite despre rolul și locul armatei în pregătirea și apărarea Marii Uniri.

A urmat un spectacol muzical de colinde și cântece patriotice românești, susținut de corul și fanfara din Buteni, solista Valentina Negrea și solistul Dorel Banci cu formația sa, la final prinzându-se cu toții într-o mare horă a Unirii.

Ziua s-a încheiat cu masa festivă oferită de gazde pentru toți participanții. „Ziua de 1 decembrie este cea mai apropiată zi de sufletul românilor. Ea ne-a adus unirea mult visată și dorită, ea ne-a adus apropierea tuturor locuitorilor din țările românești, ținute departe una de alta de vicisitudinile vremurilor. Vă mulțumesc că ați fost astăzi alături de noi la sărbătoarea națională. Armata, biserica, școala – iată stâlpii pereni și de nezdruncinat ai comunităților românești, pe care nu trebuie niciodată să-i neglijeze autoritățile vremelnice aflate la conducere” a declarat primarul comunei Târnova, Florin Farcașiu.

Gl.mr.(r) Vasile-Ionel Heredea a adăugat: „Vă mulțumim pentru invitație și, mai ales, vă mulțumim că ați organizat această frumoasă manifestare patriotică. Ați arătat prin asta că nu doar în marile orașe se sărbătorește ziua României. Aici, la țară, în localitățile mici, oamenii simt cu inima și cu sufletul patriotismul, știu din pozele îngălbenite în rama icoanelor cine le sunt eroii – moși, strămoși, bunici, tați, soți, fii sau frați – căzuți cu arma în mână pentru libertatea și întregirea patriei române”.
dscn1817

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !