Ziua Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Arad

De L.B.
Ziua Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Arad
Deşi a fost sâmbătă, toţi elevii şi profesorii au fost prezenţi la şcoală pentru a sărbători pentru a XVI-a oară Ziua şcolii.

Totul a fost pregătit până în cele mai mici detalii, astfel încât activităţile să ofere copiilor prilej de a se bucura, de a-şi împărtăşi unii altora pasiunile, de a descoperi lucruri noi, de a- şi demonstra abilităţile, creativitatea, cultura generală sau talentul.

Deschiderea festivă a fost prilej de emoţie pentru elevii şi profesorii premiaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare, dar şi pentru elevii talentaţi, care au pregătit scurte moment artistice.

Salile de clasă au devenit, pentru aproximativ trei ore, adevărate furnicare în care copiii îşi expuneau obiectele preferate, colecţiile sau cărţile, îşi testau deprinderile gospodăreşti în ateliere cu specific românesc sau maghiar, pentru că au fost prezentate şi degustate produse specifice. Alte clase au devenit scene de spectacol sau săli de cinema. Laboratoarele şi-au aşteptat elevii cu experimente şi curiozităţi din acest domeniu al ştiinţei. În cabinetul de biologie, reprezentanţi SMURD au făcut prezentări ale manevrelor de prim ajutor. Maşina Prieteniei a propus copiilor numeroase jocuri în aer liber, care le-au format deprinderi de muncă în echipă şi le-au exersat îndemânarea. Mini zoo i-a atras pe iubitorii de animăluţe, iar doamna profesoară de desen i-a pictat pe faţă pe doritori.

Holul principal a fost spaţiul expoziţiilor – de diplome, de medalii, de cărţi. Expoziţia de desene i-a aparţinut unei eleve pe care toţi o preţuiesc şi căreia toţi îi admiră puterea, Miriam Mercuţia.

Evenimentul s-a încheiat cu evidenţierea elevilor de clasa a IV-a, cu Parada campionilor, cu lansarea de baloane şi, desigur, cu tombola alecărei bilete au fost toate câştigătoare.

A fost ca o zi de sărbătoare în care seninătatea şi veselia copiilor s-a îmbinat perfect cu originalitatea şi implicarea dascălilor, totul fiind completat de prezenţa oaspeţilor – reprezentanţi ai Consiliului local, ai IŞJ şi ai comunităţii locale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !