„Ziua şcolii” la „Aurel Vlaicu”

„Ziua şcolii” la „Aurel Vlaicu”
Sâmbătă, 6 iunie, se va desfășura ediția a XV-a a Zilei Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Arad

„Această zi – după cum ne-a informat prof. Petruşca Tămăşan, directorul şcolii – se vrea specială prin multitudinea, diversitatea și calitatea celor aproape 40 de activități propuse, prin formatul aparte și prin elementele de noutate”.

Sâmbătă, de la ora 9, va avea loc deschiderea oficială a Zilei şcolii. Această festivitate va oferi prilejul ca elevii merituoşi ai şcolii, într-o Paradă a câştigătorilor, să fie remarcaţi pentru rezultatele deosebite obţinute la diferitele concursuri judeţene şi naţionale. Un alt moment cheie este lansarea de baloane. Ambele momente se realizează la propunerea copiilor, prin intermediul Consiliului elevilor. De la 9,30 fiecare încăpere va fi pregătită să-și primească oaspeții la activitățile propuse.

Holul principal va găzdui expoziţia de diplome şi medalii, dovedind astfel că performanţa defineşte munca elevilor noștri. Sala profesorală va găzdui expozițiile „Şcoala noastră în imagini” și „Personajul din lectura preferată” . Tot aici va fi şi locul în care se vor face înscrierile la Şcoala de vară – un alt proiect al şcolii.

Corpul de legătură va deveni, şi anul acesta, un colţ de basm în care prinţi, prinţese şi zmei se iau de mână pentru a călători în lumea magică a poveştilor. Aici va fi Festivalul poveştilor cu personaje îndrăgite de copii, din cărţi mai vechi sau mai noi, personaje care au pregătit surprize pentru vizitatori. Copacul prieteniei realizat de elevii claselor a IV-a va completa acest loc ce se vrea plin de culoare.

ziua scolii Atext

In laboratoarele de biologie şi de chimie se vor desfăşura activităţi dedicate Anului internaţional al luminii, reunite sub titlul „Lumina – esenţa vieţii” . Experimentele de optică, expoziţia de obiecte originale de iluminat precum şi cea de creaţii artistice care ilustrează viziunea copiilor asupra acestui fenomen îi va implica pe elevii pasionaţi de ştiinţe.
Curtea şcolii, mai exact gardul ce o împrejmuieşte va primi o altă faţă prin imaginaţia şi talentul elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a, în cadrul activităţii „Punţi de culoare” . Tot aici, în curte, copiii îşi vor prezenta şi animăluţele de companie în cadrul unui mini zoo.

Sala de sport va găzdui Gala laureaţilor – o festivitate care va premia elevii care s-au remarcat într-o activitate anterioară, foarte populară în „Săptămâna altfel – Scena e a ta”. Tot în sala de sport absolvenţii claselor I îşi vor încânta părinţii într-o „Serbare a abecedarului”.

Sălile de clasă vor fi, la rândul lor, locuri pline de viaţă şi culoare pentru că vor găzdui ateliere de creație plastică, de creație literară, de gastronomie, de orientare școlară și profesională, competiții sportive, concursuri de cultură generală, jocuri, vizionări de filme artistice şi documentare și multe altele, la fel de interesante și atractive. Specificul multietnic va fi marcat prin activități în limbile minorităților maghiare și germane. Una dintre atracţiile zilei va fi, ca în fiecare an, tombola cu toate biletele câştigătoare.

Loredana Bretfelean

Invitaţi

Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai Consiliului local, și alți oficiali sunt așteptați să ia parte la această sărbătoare alături de elevii și de profesorii Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu Arad.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !