„Ziua şcolii”, la „Goldiş”

1Comentariu
„Ziua şcolii”, la „Goldiş”
ARAD – Liceul Teoretic „V. Goldiş” Arad a fost în zi de sărbătoare, cu activităţi plăcute, de destindere şi creaţie.

În fiecare an, în ultimile zile de noiembrie, întreg colectivul Liceului Teoretic „Vasile Goldiş”Arad trăieşte clipe inedite prilejuite de „Ziua şcolii”.

În cuvântul de deschidere al festivităţilor, directorul Bocăniciu Eugen, a amintit că în acest an se împlinesc 15 ani de la dezvelirea bustului patronului spiritual al instituţiei, Vasile Goldiş, realizat cu măiestrie, de sculptorul Ioan Tolan. În continuare el a făcut un bilanţ al rezultatelor obţinute de-a lungul anilor, de către colectivul de dascăli şi elevi, la examene, concursuri şcolare şi alte competiţii sportive şi artistice, remarcând evoluţia remarcabilă a liceului.

Luările de cuvânt ale invitaţilor, inspector Mirela Aldescu din partea IŞJ Arad, prof. univ. dr. Anton Ilica , din partea Universităţii Aurel Vlaicu şi prof. dr. Cuzman Ioan, din partea Universităţii Vasile Goldiş, au fost intercalate cu momente artistice oferite de echipa de dansuri populare şi corul liceului, care a intonat Imnul ţării, „1 Decembrie” , „Odă bucuriei” şi Imnul liceului.

Programul din sala festivă s-a încheiat cu acordarea de către prof. director Bocăniciu Eugen, a unei plachete şi a unui buchet de flori, prof. Doina Cheta, cu ocazia ieşirii la pensie, în semn de preţuire pentru cei 35 de ani de activitate în slujba învăţământului arădean, pentru dăruirea şi neostenita strădanie de a înălţa instituţia în rândul liceelor arădene, de elită.

Activitatea elevilor din această zi de sărbătoare a fost structurată într-o serie de ateliere care au avut menirea de a-i scoate din rutina programului şcolar cotidian şi de a-i ajuta să-şi dea frâu liber, imaginaţiei şi creativităţii. Activităţile au fost extrem de variate şi concepute împreună cu elevii, dintre acestea menţionăm o expoziţie de ceramică, desene, fotografii, macheta liceului realizată de elevii voluntari SNAC împreună cu elevii de la Şcoala Ajutătoare.. Elevii de liceu, şi-au demonstrat măiestria în realizarea unor obiecte Origami, în realizarea unor sondaje de opinie şi reportaje legate de eveniment, dezbateri tematice vizând mitologia greacă, alimentaţia sănătoasă pentru adolescenţi, experimente chimice, istoria fizicii , a energeticii nucleare, zoo-empire, iniţiative pentru salvarea planetei, concurs de şah, competiţii sportive şi o masă rotundă cu tema „Vreau să fiu un bun cetăţean”. Amfiteatrul liceului a găzduit un concurs vizând cunoştinţele de istorie ale mai multor echipaje de elevi din liceele arădene.

V.F.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor