Ziua veteranilor, la Casa Tineretului din Vladimirescu

De Simion Todoca
1Comentariu
Ziua veteranilor, la Casa Tineretului din Vladimirescu
Primarul Ioan Crișan a oferit diplome și premii pentru doi veterani și 22 de văduve de război.

Momente emoționante în „Casa Tineretului” din Vladimirescu, unde primarul Ioan Crișan a continuat tradiția cinstirii memoriei celor care s-au jertfit pentru țară, de Ziua veteranilor, 29 aprilie. Au mai rămas, pe raza Comunei Vladimirescu, doar doi veterani de război și 22 de văduve de război. Din păcate, cei doi BĂRBAȚI, în adevăratul sens al cuvântului, pe care moartea i-a ocolit atunci când gloanțele și obuzele le șuierau pe la urechi, nu au putut învinge bătrânețile și bolile, așa că nu au fost prezenți, pentru a-și primi Diploma și premiul de 150 de lei. Unul dintre ei, Gheorghe Bozgan, a fost vizitat, cu o oră înainte, acasă, de către primarul Ioan Crișan și veceprimarul Mihai Mag. Printre lacrimi, Gheorghe Bozgan a povestit grozăviile prin care a trecut, împreună cu plutonul său, la luptele de la Păuliș, și-a amintit cum au pierit tinerii elevi ai școlii militare care, ca și la Mărășești, au spus : „Pe aici nu se trece !”. I-a spus primarului că, acum, în pragul vârstei de 96 de ani, este hotărât să fie primul erou de la Păuliș care atinge suta de ani.

Ne grăbim și uităm

La reuniunea de la Casa Tineretului- alegere simbolică- primarul s-a adresat văduvelor de război, dar nu numai. „Știu că soții unora dintre dumneavoastră își au crucile prin alte comune, dar noi vrem să le cinstim memoria, să vă arătăm că nu i-am uitat. Din păcate, împovărați de grijile vieții de zi cu zi, suntem grăbiți și uităm de cei care au înfruntat moartea, pentru independența, suveranitatea și integritatea patriei, dar și pentru noi. Ne grăbim să constatăm că tineretul nu știe istoria neamului, dar, oare, nu suntem și noi vinovați pentru aceasta ? Anul trecut, numărul veteranilor de război și al văduvelor comunei noastre era de 31. Astăzi, mai sunt doar 24.Tinerii știu, dacă le spunem noi, câți mai trăiesc, câți au murit și, mai ales, pentru ce au luptat cei care trăiesc și cei care și-au dat viața. Este un adevăr valabil la nivelul întregii țări, tinerii trebuie să înțeleagă că valoarea lor ca și cetățeni europeni este direct legată de forța și prestigiul țării de care aparțin. Iar acestea au fost obținute de către cei care au făcut istorie și transmise lor, pentru ca la rândul lor, să facă istorie”, a spus Ioan Crișan, urându-le Sărbători Fericite tuturor.

„Viitorul României și al românilor depinde de felul în care fiecare, la locul nostru, înțelegem că facem istorie” Ioan Crișan ​

20160429_151237

20160429_1521251Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor