Zona Liberă, profit de 200.000 de euro

De Alin Gherasim
Zona Liberă, profit de 200.000 de euro
© O zonă care face profit an de an Foto: JA
Mai puţin de 25 la sută din cifra de afaceri a Zonei Libere Curtici-Arad reprezintă profitul pe 2018.

Zona Liberă Curtici-Arad a tras linie şi îşi prezintă parcursul din punct de vedere financiar pe anul 2018. Un raport a ajuns la consilierii judeţeni care vor trebui să îl aprobe prin vot. Potrivit documentului, cifra de afaceri a Zonei Libere a fost, în 2018, de 4,3 milioane de lei. Cele mai mari cheltuieli au fost cele cu personalul, un total de 1,9 milioane de lei, cu peste 300.000 de lei mai mult decât în anul 2017. Alţi aproape 1,3 milioane de lei au fost reprezentanţi de cheltuielile de exploatare, în timp ce 872.000 de lei au fost plătiţi către stat, cu titlu de impozite, taxe şi alte astfel de vărsăminte. După ce au tras linie, cei de la Zona Liberă Curtici-Arad au rămas cu un profit de aproape un milion de lei. Numai că 98.000 de lei au mers către stat, cu titlul de impozit pe profit. Aşadar, profitul net al regiei a fost de 899.810 lei.

Cum se împarte?

Ţinând cont de faptul că este o societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Arad, Zona Liberă va trebui să trimită 83 la sută din profit către bugetul Judeţului Arad. Alţi 10 la sută vor rămâne în vistieria regiei cu titlu de surse proprii de finanţare a investiţiilor. În sfârşit, un procent de 7 la sută din întreg profitul va fi împărţit salariaţilor Zonei Libere Curtici-Arad pentru participarea acestora la realizarea profitului.

La vot

Atât raportul financiar, cât şi propunerile de împărţire a profitului Zonei Libere vor fi supuse votului consilierilor judeţeni.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !