Zona Zădăreni, în aer!

10Comentarii
Zona Zădăreni, în aer!
ARAD – Zona Industrială Zădăreni, cea pentru care primarul Falcă a obţinut de la Guvernul României peste 140 de miliarde de lei vechi, în vederea introducerii utilităţilor, este subiectul unui scandal de proporţii care, până deunăzi, se desfăşura în culise.

În urmă cu două săptămâni, pe adresa ziarului a sosit o reclamaţie, semnată Adrian Luca şi Ovidiu Jude, prin care aceştia susţin că Zona Industrială Zădăreni, care se întinde pe sute de hectare de păşune, ar fi fost vândută la licitaţie, bucată cu bucată, unor firme, deşi o sentinţă judecătorească interzice acest lucru. În acelaşi timp, mare parte din terenurile acestei zone sunt cerute şi de respectivul grup de afaceri, acesta cumpărând, în urmă cu câţiva ani, titlurile de proprietate de la sute de persoane fizice, dorind acum să intre în posesia pământului. Reclamanţii susţin că procesele-verbale de licitaţie n-au fost respectate de către Primăria Arad, aceasta neîncheind contractele de vânzare-cumpărare în termenul de 30 de zile stabilit, ci chiar şi după doi ani. În concluzie, susţin cei doi, conform legii, aceste procese-verbale de licitaţii pot fi declarate nule.

Sentinţă irevocabilă

De ce aminteşte respectivul grup de afaceri timişorean de nerespectarea proceselor-verbale de licitaţie? Pentru că o sentinţă judecătorească din 29 noiembrie 2006, irevocabilă, impune Primăriei Arad următoarele: „(…) obligă Comisia Locală de fond funciar a municipiului Arad ca în termen de 3 (trei) luni de la pronunţarea prezentei decizii, să efectueze punerea în posesie a reclamanţilor pentru suprafaţa de 135,08 ha teren agricol aflat în proprietatea municipiului Arad, pe un amplasament stabilit de comisia locală, iar în caz de neconformare în termen de trei luni, obligă comisia locală să efectueze punerea în posesie a reclamanţilor pe amplasamentele indicate de către aceştia, cu excepţia suprafeţelor legal înstrăinate prin licitaţii către terţi cumpărători de bună credinţă (…)”.

Ei bine, suprafeţele indicate de grupul timişorean sunt tocmai în Zona Industrială Zădăreni. Primăria Arad a încercat să le dea celor din Timişoara pământ, în februarie 2007, indicându-le însă suprafeţe cu care aceştia n-au fost de acord, deoarece terenurile respective fac obiectul altor litigii, aflate pe rolul instanţelor. Litigii, într-adevăr, tot de timişoreni declanşate, deoarece în afara celor 130 de hectare, mai trebuie să primească şi altele. Din câte am aflat, aproximativ 900 de hectare.

În fine, neînţelegându-se cele două părţi, termenul de trei luni impus de Tribunalul Arad, pentru retrocedarea terenurilor, n-a fost respectat decât în parte. Adică Primăria Arad a dat, timişorenii n-au primit. Aşa încât, Zona Industrială Zădăreni este în aer până la rezolvarea situaţiei, probabil, tot de către instanţă.

Ce mai ştim e că Luca şi Jude au cerut ca, din 8 martie 2007, să fie impus sechestru judiciar pe toate parcelele indicate de ei, până la găsirea unei soluţii, pe cale amiabilă sau în instanţă.

A.O.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor