aradon.ro Web analyticsSfaturile lui Reli. Despre excese, adevăruri și lecții de viață

De Aurelia Gabor

Sfaturile lui Reli. Despre excese, adevăruri și lecții de viață

Pentru a trăi frumos şi sănătos suntem obligate să învăţăm din mers şi să tragem concluzii din fiecare experienţă de viaţă mai mult sau mai puţin plăcută.
Scris de Aurelia Gabor - Pentru a trăi frumos şi sănătos suntem obligate să învăţăm din mers şi să tragem concluzii din fiecare experienţă de viaţă mai mult sau mai puţin plăcută.

Nu degeaba se spune: „cine nu are bătrâni, să-şi cumpere”. Ne amintim cu nostalgie proverbele transmise de generaţii şi constatăm odată cu trecerea anilor, că acestea sunt adevăruri şi lecţii de viaţă. Rolul părinţilor şi bunicilor este de a educa încă din copilărie şi adolescenţă copiii din punct de vedere moral și social, dar important este să le formeze acestora deprinderi alimentare sănătoase, fără excese de dulciuri, pâine, paste făinoase, grăsimi. Jocurile, plimbările, drumeţiile, vor obişnui copilul cu activităţile sportive, iar o siluetă frumoasă se formează încă din copilărie: spatele drept şi capul sus. Odată cu începerea şcolii, familia este obligată să corecteze permanent postura copilului, deoarece tendinţa acestuia este de a scrie cocoşat peste caiete. Practicarea unui sport va influienţa o dezvoltare fizică armonioasă, sistem nervos echilibrat, socializare.

Când privim o femeie, remarcăm în primul rând silueta şi ţinuta. Adolescentele sunt tentate să copieze atitudinea unor „vedete”. Pantofii cu platformă purtaţi prin gropile din trotuar, mersul cu genunchii îndoiţi de atâta nesiguranţă, spatele cocoşat de grija de a nu călca într-o groapă, trunchiul înclinat ca turnul din Pisa datorită genţii care se poartă într-un anume fel, rezultatul: dezastru! Domnişoarelor, faceţi sport pentru a nu vă deforma silueta, corectaţi-vă postura, uitați-vă în oglindă înainte de ieşi din casă, mergeţi cu spatele drept, capul sus, umerii traşi înapoi şi coborâți abdomenul în contracţie. Practicaţi regulat gimnastica de întreţinere, exerciţii care să solicite toate grupele musculare, discutaţi cu antrenorul să vă ajute la corectarea posturii, nu uitaţi că tinereţea se duce lăsând în urmă greşelile noastre.

Dacă suntem mature, avem familie, un loc de muncă, vom deveni model pentru cei tineri, dar în primul rând vom avea grijă de noi, bunul gust este calitatea unei femei care se respectă. Vom continua programul de gimnastică zilnic, iar dacă nu avem posibilităţi financiare, vom dansa acasă pur şi simplu! Vom face plimbări în aer liber, jocuri cu mingea alături de familie, avem atâtea posibilităţi să ne menţinem în formă. Familia nu înseamnă pentru o femeie doar sacrificii, renunţări privitoare la timp şi bani, avem îndatoriri dar şi drepturi. Suntem datoare să fim sănătoase şi frumoase pentru familia noastră şi dreptul de a fi respectate, iubite, fericite şi, din fiecare clipă, să facem o sărbătoare alături de cei dragi! Admir şi respect mamele care vin la sala de gimnastică aerobică alături de fetele lor!

Să nu uităm că suntem copii, câtă vreme avem părinţi! Să le acordăm acestora atenţia cuvenită, grija cu care ei ne-au crescut, respectul pentru sacrificiul lor, mulţumirile noastre că ne-au ajutat să răzbim în viaţă. Ne asigurăm că se plimbă suficient, citesc, au prieteni, sunt sănătoşi. Şi bătrâneţea are farmecul ei dacă rămâi activ. Acum ei sunt cei care au nevoie să fie ocrotiţi. Niciodată nu este târziu să fim buni cu cei din jurul nostru.

Suntem datoare să fim sănătoase şi frumoase pentru familia noastră şi, din fiecare clipă, să facem o sărbătoare alături de cei dragi

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Mapamond

  Noi cazuri de variola maimuței depistate în Marea Britanie
  Încă 36 de cazuri de variola maimuţei au fost depistate în Marea Britanie, iar virusul ar putea deveni endemic în Europa, avertizează autorităţile sanitare, citate de Sky News.

  ARADON Sport local

  Urmează faza a doua în Liga 5
  ARAD. A fost şi ultima rundă a sezonului regular în cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului judeţean, Liga 5. Cunoaştem echipele calificate în play-off, care vor lupta pentru promovarea în elită, cu jocuri tur-retur, dar şi pe cele din play-out, care vor disputa încă un tur.

  Local

  Expoziţie documentară, de Bicentenarul Teologic
  Despre istoria învățământului teologic ortodox arădean, în formele sale de Institut și Academie.

  UT Arad

  Ilie Poenaru are ambiţii mari la UTA!
  Noul tehnician al UTA-ei a vorbit despre un loc în primele şase echipe din Liga 1. 2

  Local

   Pe mâna cui lăsăm Spitalul Județean? Video candidați!
  Cei patru candidați la șefia Spitalului Județean Arad și-au prezentat cum au știut mai bine proiectele de management.Nu fără show și fără acuze.

  România

  Alertă cu bombă la centrul comercial Bega din Timișoara
  Alertă, luni seară, în zona centrală a Timișoarei. Polițiștii și pompierii au evacuat centrul comercial Bega după ce un individ a sunat la 112 și a anunțat că în zona etajului al doilea ar fi plasată o bombă.

  Local

  12 premii I la Concursul Internaţional de Matematică şi Informatică "Caius Iacob"
  ARAD. Facultatea de Ştiinţe Exacte a Universităţii "Aurel Vlaicu” din Arad a premiat câștigătorii celei de a XII-a ediții a Concursului Internaţional de Matematică şi Informatică "Caius Iacob". La festivitate au participat din partea ISJ Arad, prof. Popa Alexandru, inspector școlar pentru matematică, cadre didactice ale Facultății de Științe Exacte, conducerea UAV.

  Local

  96 de câini salvați de Poliția Animalelor, la Gurba
  Câinii erau ținuți într-o casă, dar și în curtea locuinței, Poliția Animalelor fiind sesizată cu privire la situația de la Gurba. Cea care a „adunat” cei 96 de câini în imobil și în curtea acestuia locuiește în municipiu, potrivit informațiilor pe care le deținem, însă a venit de îndată la fața locului. Nu este pentru prima dată când femeia procedează în acest mod: adună câini în curțile unor imobile sau în imobile, crezând că îi poate îngriji. Și nu este pentru prima dată când Poliția Animalelor intervine în ceea ce o privește.

  Local

  A fost reziliat contractul pentru deşeurile din Zona 5
  Decizia s-a luat luni, prin vot, de Adunarea Generală a Asociaților a „ADI Deșeuri”.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.