aradon.ro Web analyticsVados Arad, argint la CN de șah rapid pe echipe

De Andreea Vlase

Vados Arad, argint la CN de șah rapid pe echipe

Clubul arădean a trebuit să schimbe juniorul înainte de startul competiției.
Scris de Andreea Vlase - Clubul arădean a trebuit să schimbe juniorul înainte de startul competiției.
SNAGOV. Șah Club Vados Arad a obținut medalia de argint la Campionatul Național de șah rapid pe echipe. Clubul arădean a participat și la CN echipe blitz, terminând pe locul 7. Competiția de șah rapid a strâns 23 de echipe la start. Acestea au fost alcătuite din patru jucători, dintre care cel puțin un junior, plus două rezerve. Vados a avut emoții pentru că juniorul echipei, maestrul FIDE Mircea Țălu (elo2342), n-a mai putut să participe. Clubul arădean s-a mișcat în criză de timp și l-a împrumutat pe juniorul Vladimir Cnejev (elo 2161), de 12 ani, de la formația Oxygen, din București.
Vados s-a bazat pe marele maestru Marius Manolache, maeștrii internaționali David Alexandru și Adrian Petrișor și juniorul Vladimir Cnejev, conduși de pe margine de căpitanul Alin Câmpeanu. Un aport important în participarea la competiție l-a avut susținerea financiară a Centrului Municipal de Cultură Arad în cadrul proiectului Șahul de performanță.
Rezultate
ACS Șah Club Vados Arad s-a clasat pe locul secund după cele 9 runde de șah rapid, având un bilanț de 6 victorii, 2 egaluri și o înfrângere. Arădenii au deschis întrecerea cu CS Universitar de Șah București, câștigând trei jocuri, iar într-unul a fost egalitate (3,5-0,5). A urmat un duel cu Clubul Central de Șah București 1, în care Vados a luat toate cele 4 puncte.
În runda a 3-a a fost confruntarea cu CSU ASE București, formația cu un buget impresionant, care a câștigat titlul. Scorul a fost 2-2. Marius Manolache l-a învins pe Ferenc Berkes, iar Vladimir Cnejev a pierdut cu David Gavrilescu, la timp. Alexandru David și Adrian Petrișor au făcut egal cu Mircea Parligras și Mihnea Costachi. 2-2 a fost scorul și în confruntarea celor de la Vados cu CS Dinamo București, David și Cnejev aducând punctele.
Șahiștii arădeni au legat patru victorii consecutive, cu ACS Juniorul Constanța (2,5-1,5), CSM Baia Mare (3-1), Universitatea de Vest Timișoara (2,5-1,5) și SCM Gloria Buzău (3-1). În ultima rundă Vados a înregistrat singura înfrângere, cu CS Politehnica Iași (1,5-2,5).
Clasament
CSU ASE București a câștigat titlul la CN de șah rapid pe echipe cu 16 puncte după 7 victorii și 2 egaluri. ACS Șah Club Vados Arad s-a clasat pe locul secund cu 14 puncte după 6 victorii, două egaluri și o înfrângere. CSM Baia Mare, care a avut în componență și doi jucători străini, a completat podiumul, fiind la egalitate cu arădenii cu 14 puncte, după 7 victorii și 2 înfrângeri.
Departajarea pentru medaliile de argint s-a făcut la rezultatul direct, favorabil lui Vados. Fiecare jucător a avut la dispoziție 10 minute pentru meci, primind 10 secunde timp adițional după fiecare mutare. Poli Iași a fost pe patru cu 12 puncte, Univ. de Vest Timișoara pe cinci cu 11 puncte, iar următoarele șase clasate au avut câte 10 puncte.
Șah blitz
Vados a participat în aceeași formulă și la șah blitz. 22 de echipe au fost la această competiție, în care jucătorii au avut la dispoziție 3 minute de partidă, plus 2 secunde/mutare. Arădenii au înregistrat următoarele rezultate: 4-0 cu ACS Pheonix Buzău, 1-3 cu CSM Baia Mare, 3,5-0,5 cu CSM Galați, 3-1 cu CSU Târgoviște, 1-3 cu Universitatea de Vest Timișoara, 1-3 cu CSU ASE București, 3-1 cu ACS MMI Mihail Marin București, 3-1 cu CS Otopeni și 1,5-2,5 cu CS Politehnica Iași.
Cu cele 10 puncte obținute din cinci victorii, Vados a terminat pe 7 la blitz. Pe podium au fost CSM Baia Mare (18 puncte după 9 victorii), CSU ASE București (16 puncte) și CS Politehnica Iași (14 puncte).
0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei.

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura!

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract. 1

  Local

  Doar 3.9% dintre blocurile din Arad sunt reabilitate termic
  Primăria Municipiului Arad a lansat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a studiilor DALI pentru reabilitarea termică a 26 de blocuri. 1

  Local

  Biserică pentru penticostalii din cartierul Gai
  Deocamdată, municipalitatea a reglementat situaţia terenului de pe strada Faurilor, pe care urmează să se costruiască lăcaşul de cult. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.