aradon.ro Web analyticsCJ, vot pe infrastructura rutieră din judeţ

De Diana Dutu

CJ, vot pe infrastructura rutieră din judeţ

Paşi înainte pentru modernizarea drumurilor Mişca-Apateu-Berechiu, Seleuş-Şicula-Cermei-Berechiu-limită de judeţ Bihor, Şepreuş-Cermei-Beliu şi Mâsca-Măderat-Arăneag.
Scris de Diana Dutu - Paşi înainte pentru modernizarea drumurilor Mişca-Apateu-Berechiu, Seleuş-Şicula-Cermei-Berechiu-limită de judeţ Bihor, Şepreuş-Cermei-Beliu şi Mâsca-Măderat-Arăneag.

ARAD. Un proiect de hotărâre pentru trei drumuri modernizate pe bani europeni şi un proiect pentru modernizarea unui drum prin Programul Național de Investiții. În şedinţa extraordinară de miercuri, consilierii judeţeni şi-au dat votul pentru aprobarea celor două proiecte de hotărâre.

74 km de drum în nordul judeţului

Cererea de finanțare a proiectului pentru realizarea documentațiilor tehnice privind „Modernizarea infrastructurii rutiere din nordul județului Arad”, proiectul strategic al Consiliului Județean Arad pentru viitorul exercițiu financiar european 2021-2027, a fost declarată admisă de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. În acest sens, consilierii județeni au dat undă verde revizuirii Acordurilor de parteneriat, datorită actualizării bugetului cererii de finanțare urmare atribuirii contractelor de servicii de întocmire a documentațiilor tehnico-economice.

Proiectul prevede modernizarea unei reţele care totalizează 74 de kilometri de drumuri judeţene. Sunt vizate drumurile Mişca-Apateu-Berechiu, Seleuş-Şicula-Cermei-Berechiu-limită de judeţ Bihor şi Şepreuş-Cermei-Beliu. „Este o lucrare de interes strategic, un proiect ce vizează toată zona de nord a județului, care se va reflecta în tot ceea ce înseamnă economie, turism, confort și creșterea siguranței în trafic” – spune Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Prin PNI „Anghel Saligny”

Tot în şedinţa de miercuri, consilierii județeni au aprobat noii indicatori tehnico-economici ai proiectului de modernizare a drumului județean DJ 709A Mâsca-Măderat-Arăneag, în lungime de 11,687 km. CJ doreşte să obţină finanţare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 36 de milioane de lei, iar durata de execuție, 22 luni.

Acest drum este de o importanță maximă pentru locuitorii din Măderat, Agrișul Mare, Arăneag și Căsoaia și, de asemenea, poate impulsiona turismul zonal. Modernizarea acestui tronson de drum este completată de alte trei proiecte: Arad-Şiria-Pâncota, Pâncota-Măderat-Târnova-Buteni, aflate în derulare, respectiv Târnova-Tauţ, finalizat în anul 2020 din fonduri proprii” – precizează Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. adevarul says:

  Sa speram ca se vor face sensuri giratorii la intersectiile de drumuri, chiar daca sunt judetene cu nationale…
  Ne-am europeniza putin si noi, am merge catre ceva normal, nu cum s-au facut la intrarea in Arad dinspre Nadlac, pentru că trebuiau chletuiti banii.
  Trezirea aradeni, nu se mai poate sa vina turistii dinspre Moneasa si sa intre in Buteni pe drum drept direct la un indicator STOP, aceeasi aberatie si dinspre Târnova în Buteni, apoi cel care vine dinspre Paulian spre Sebiș…
  Si sunt nenumărate astfel de situații care s-au rezolvat extrem de simplu cu un sens giratoriu!
  Succes dle Presedinte CJ!

 2. Local

  Dorian Curcanu: trei prime soluții pentru problema parcărilor din centrul Aradului
  Consilierul local municipal USR PLUS, Dorian Curcanu, a adus în atenție problema locurilor de parcare din zona centrală și a indicat câteva soluții care s-ar impune aici.

  Local

  Familie din Arad atacată de propriii câini. Jandarmii au venit în ajutor
  Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza, în locuința unei familii din Arad. Acasă se aflau bunicii împreună cu nepoțica lor. La un moment dat, unul dintre cei doi câini pe care aceștia îi dețin, a devenit agresiv și a mușcat-o pe bunică. Soțul a sărit în ajutorul ei, însă a fost și el mușcat în repetate rânduri. Mai mult de atât, și cel de-al doilea câine a devenit agresiv. Bunicii au reușit să-și ia nepoțica în brațe și să ajungă în casă, baricadându-se într-o cameră de la parterul locuinței. 1

  Local

  O lună de... distanţă în relaţia arădenilor cu Primăria
  ARAD. În perioada 25 octombrie - 24 noiembrie, accesul contribuabililor în incinta Primăriei Municipiului Arad, precum și în sediile structurilor subordonate este permis doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin Covid sau rezultatul negativ al unei testări recente, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1013 din 22 octombrie 2021. 1

  Local

  Îndemn la folosirea mijloacelor online de comunicare și a celor electronice de plată
  Recomandarea vine în contextul accesului restricţionat la sediul Direcţiei Venituri, determinat de pericolul infectării cu coronavirus.

  Local

  Vot pentru plafonarea curentului şi gazelor
  Deputaţii arădeni Sergiu Bîlcea şi Glad Varga anunţă că au votat pentru plafonarea și compensarea prețului curentului și gazelor.

  Local

  Europarlamentarul Vlad Botoș cere anchetă europeană privind știrile false
  Scrisoare oficială adresată Comisiei Europene pentru combaterea campaniei de știri false cu privire la pandemia de COVID-19. 11

  Local

  Se licitează primul Fast Park! Vezi care este prețul de pornire pentru un loc de parcare
  Recons anunță preluarea cererilor pentru cele 112 locuri de parcare disponibile în Fast Park 3 din Micălaca. 3

  Local

  Acces doar cu certificat verde în Compania de Apă
  Şi accesul în Compania de Apă Arad va fi interzis celor care nu sunt vaccinaţi sau nu au trecut oficial prin boală. 7

  România

  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată 
  Legea pentru compensarea facturilor la curent electric și gaze naturale a fost adoptată de Parlament. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.