aradon.ro Web analytics

Colocviu Naţional de Teologie Dogmatică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

De Sorina Ambrus

Colocviu Naţional de Teologie Dogmatică la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Întrunirea academică s-a desfășurat în perioada 10-12 octombrie, în sistem hibrid – atât online, cât și cu participare fizică.
Scris de Sorina Ambrus - Întrunirea academică s-a desfășurat în perioada 10-12 octombrie, în sistem hibrid – atât online, cât și cu participare fizică.

Arad. Colocviul Naţional de Teologie Dogmatică Ortodoxă, ediția a VIII-a, organizat în sistem hibrid (online și cu participare fizică) de către Facultatea de Teologie Ortodoxă “Ilarion V. Felea” din Arad, a avut loc în perioada 10-12 octombrie, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Este un eveniment important pentru universitatea noastră. Facultatea de Teologie Ilarion V. Felea este un pol important al dezbaterilor teologice la nivel național și internațional. Felicitări organizatorilor și participanților pentru reușita acestui colocviu”, a declarat Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Iniţierea unor astfel de întruniri academice a avut loc tot la Arad în anul 2006 când, la primul Colocviu de Teologie Dogmatică, au participat trei generaţii de dogmatişti români. După un periplu de 15 ani prin Facultăţile de Teologie din România – Bucureşti (2008), Cluj (2010), Constanţa (2012), Sibiu (2014), Craiova (2016), Iaşi (2018) – Colocviul dogmatiştilor se întoarce la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad. ” a precizat decanul facultății arădene de teologie, prof.univ.dr. Cristinel Ioja.

Anul acesta au participat specialişti în Teologie Dogmatică de la Facultăţile de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Sibiu, Cluj, Iaşi, Craiova, Oradea, Timişoara şi Arad.Tema asumată spre dezbatere în cadrul acestui colocviu a fost Persoana lui Hristos în Dogmatica actuală. Contestările modernităţii şi postmodernităţii, o temă centrală în teologia şi misiunea Bisericii Ortodoxe.

Deschiderea Colocviului a avut loc în Sala festivă a Facultăţii în prezenţa IPS Acad. Dr. Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei, IPS Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, PS. Dr. Emilian Crişanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Ramona Lile, Rectorul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad, a profesorilor de Teologie Dogmatică, a studenţilor şi doctoranzilor. După cuvintele de binecuvântare şi salut din partea ierarhilor, rectorului şi decanului, a fost vizionat filmul Teologia Dogmatică în actualitate. Colocvii şi Simpozioane, în care au fost prezentate întrunirile naţionale şi internaţionale ale teologilor dogmatişti români. A urmat comunicarea în plen a IPS Acad. Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, Fiul Omului: observaţii privind antropologia hristologică modernă (P. Nellas şi O. Clement) şi celelalte comunicări ştiinţifice ale profesorilor de Teologie Dogmatică.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Local

  Cifrele pandemiei: 254 de arădeni infectați cu SARS-CoV-2 au decedat în luna noiembrie
  Deși față de luna precedentă cazurile de Covid-19 s-au înjumătățit, numărul deceselor a rămas aproape neschimbat. 4

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului. 1

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 6

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean
  6

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 8

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 5

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.