aradon.ro Web analyticsDouă titluri de Doctor Honoris Causa UVVG

De Daniel Scridon

Două titluri de Doctor Honoris Causa UVVG

Prof. univ. dr. Marius Lucian Craina şi Prof. dr. Doru-Mihai Anastasiu, personalităţi eminente ale lumii medicale.
Scris de Daniel Scridon - Prof. univ. dr. Marius Lucian Craina şi Prof. dr. Doru-Mihai Anastasiu, personalităţi eminente ale lumii medicale.

ARAD.Comunitatea academică din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a trăit joi, 17 iunie, în AULA MAGNA UNIVERSITARIA AUREL ARDELEAN, momente solemne, de o importanţă universitară de excepţie, determinate de hotărârile votate în unanimitate de către Senatul Universitar pentru acordarea celei mai înalte distincții academice, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA, domnilor prof. univ. dr. Doru-Mihai Anastasiu și prof. univ. dr. Marius Lucian Craina, personalități ale lumii medicale timișorene. Acordarea acestui titlu onorific reprezintă deopotrivă un moment de asumare a admirației asupra valorii și personalității laureaților.

Acordarea titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului Prof. dr. Doru-Mihai Anastasiu, personalitate academică și științifică în domeniul Obstetricii și Ginecologiei, a fost luată pe baza bilanțului de excepție a activității academice și științifice a domniei sale. Indiferent că a fost vorba de cercetare, formare sau specializarea tinerilor medici, dezvoltarea de infrastructuri de cercetare sau academice, management academic medical în calitate de expert categoria A, dl. Prof. dr. Doru-Mihai Anastasiu a acționat cu seriozitate și profesionalism, construind și dăruind valori lumii medicale românești.

Acordarea titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA domnului Prof. univ. dr. Marius Lucian Craina, personalitate academică și științifică în domeniul Obstetricii și Ginecologiei, Președinte al Senatului Universitar al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, s-a luat ținând cont și de preocuparea permanentă a domnului profesor de a promova colaborarea inter-universitară între Timișoara și Arad, de atașamentul față de Ginecologia arădeană și de prietenia arătată constant față de UVVG. De 31 ani în sistemul medical românesc, dr. Marius Lucian Craina este medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Bega din Timişoara, prima din România unde s-a făcut fertilizare în vitro. Este specializat în chirurgia laparoscopică, histeroscopică şi chirurgia cu laser.

„Concomitent cu preocupările de modernizare a programelor academice de licenţă, masterat şi doctorat, precum şi cu eforturile de dezvoltare şi diversificare a cercetării ştiinţifice, Universitatea noastră urmăreşte cu viu interes activitatea marilor personalităţi știinţifice și academice, exprimăndu-şi preţuirea faţă de acestea, inclusiv prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. Sunt onorată să duc la îndeplinire Hotărârile Senatului Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, de a vă acorda aceste înalte distincții ale Universității noastre. Începând de astăzi, vă număraţi printre laureaţii acestui prestigios titlu şi veți face parte din comunitatea noastră academică” – a spus prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. studen.. says:

  Stimabi (-lii / -le ) lor ! Sunteșți frumoși dar a trecut perioada carnavalului.

 2. Local

  15 milioane pentru proiectul de revitalizare a zonei Mărului
  Locul de agrement va fi realizat de către Thaibau Construct, la o valoare care depășește 15 milioane de lei.

  Local

  Poliția caută șefi pentru județ
  Șapte poziții pentru șef de poliție, respectiv șef de post sunt scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  Local

  Coșmarul de pe șine: trenul de la Mangalia a ajuns cu 11 ore întârziere la Arad!
  27 de ore pentru cei 850 de kilometri care desparte Mangalia de Arad. Trenul care ar trebui să-i ducă pe arădeni la mare este un coșmar pe șine.

  Advertorial

  Un nou cartier în Arad? O nouă zonă de case?
  Contextul pandemiei ne-a făcut să vedem diferit lucrurile, să apreciem cu totul altfel conceptul locuirii și recunoaștem că o parte din noi tânjește, în secret, după comuniunea cu natura!

  Local

  Platforme de cântărire pe drumurile judeţene
  Patru platforme pentru verificarea tonajelor vehiculelor ar urma să apară pe drumurile judeţene circulate de camioanele supraîncărcate.

  Local

  O nouă hală a CCIA, lângă Expo
  Proiectul e la început de drum: Primăria a fost informată în legătură cu intenţia elaborării PUZ-ului.

  Local

  Nicio şansă pentru „Ghiba Birta”
  Constructorul care se ocupă de reabilitarea clădirii liceului nu dă semne că va respecta termenul din contract. 1

  Local

  Doar 3.9% dintre blocurile din Arad sunt reabilitate termic
  Primăria Municipiului Arad a lansat procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a studiilor DALI pentru reabilitarea termică a 26 de blocuri. 1

  Local

  Biserică pentru penticostalii din cartierul Gai
  Deocamdată, municipalitatea a reglementat situaţia terenului de pe strada Faurilor, pe care urmează să se costruiască lăcaşul de cult. 2

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.