aradon.ro Web analytics
Fără bonus la Compania de Transport

De Alin Gherasim

Fără bonus la Compania de Transport

Consiliul Judeţean Arad a decis să nu voteze indicatorii de performanţă a membrilor Consiliului de Administraţie de la CTP.
Scris de Alin Gherasim - Consiliul Judeţean Arad a decis să nu voteze indicatorii de performanţă a membrilor Consiliului de Administraţie de la CTP.

Nu şi-au făcut treaba şi, drept urmare, nu vor încasa bonusuri. Membrii Consiliului de Administraţie al Companiei de Transport Public Arad nu au bifat indicatorii de performanţă stipulaţi în contract. Iar, pentru acest lucru, Consiliul Judeţean Arad, care este membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la CTP, a decis să nu aprobe acei indicatori. Implicit, fără aceşti indicatori, membrii Consiliului de Administraţie nu vor mai încasa bonusurile aferente mandatelor.

În documentele Consiliului Judeţean se explică situaţia: „Prin decizia nr. 90/27.10.2021 au fost propuși doar indicatori financiari, nu și indicatori operaționali, indicatori orientați către serviciul public și indicatori specifici activității de guvernanță corporativă. Țintele pentru indicatorii propuși se referă la perioada anului 2021, cu defalcarea acestora pentru lunile ianuarie – decembrie 2021, respectiv pentru perioade din trecut. Nu sunt definite țintele indicatorilor cheie de performanță pentru perioada de patru ani a contractului de mandat. Constatăm că indicatorii cheie de performanţă propuși pentru măsurarea performanţei societății pe întreaga perioada de mandat a administratorilor executivi, precum și pentru stabilirea componentei variabile nu includ indicatorii de performanţă nefinanciari. Prin urmare, propunem respingerea acestora”.

Faptul că indicatorii nu vor fi acceptaţi de Consiliul Judeţean Arad vine cu urmări neplăcute pentru buzunarele membrilor din CA al Companiei de Transport Public Arad. Aceştia primesc o indemnizaţie lunară, iar indicatorii de performanţă le mai aduc un venit frumuşel, cu titlu de bonus. Mai precis, dacă indicatorii de performanţă sunt bifaţi, fiecare membru al Consiliului de Administraţie primeşte o sumă de bani cu titlu de bonus. Exact aceşti bani nu vor intra în buzunarele administratorilor de la CTP datorită neîndeplinirii criteriilor de performanţă.

În AGA
Consiliul Judeţean Arad va acorda un mandat special reprezentantului instituţiei în Adunarea Generală a Acţionarilor de la CTP Arad, acest reprezentant urmând să voteze împotriva aprobării indicatorilor de performanţă.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. culmea says:

  Normal ca nu si-au facut treaba cei de la Compania de Transport Public. Dar cei de la ADI Transport cum stau?! Ei vand serviciile CTP-ului… nu?? 🙂

 2. Max says:

  Foarte bine! Multi ar mai trebui sa fie si dati afara de acolo din conducere, sunt niste capuse la CTP si nu fac nimic productiv.

 3. Local

  „Viaţa” - spectacol închinat lui Eminescu de nevăzătorii arădeni
  Membrii Trupei de Teatru ANA au recitat poezii eminesciene pe scena Centrului Cultural Judeţean Arad.

  UT Arad

  Cardoso, la primele declarații după ce a semnat cu UTA
  Jucătorul a dezvăluit de ce nu a performat în Coreea de Sud, dar acum vrea să-și arate adevărata valoare.

  UT Arad

  Dumitru Cardoso, noul jucător al echipei UTA!
  Chiar în aceste momente, la stadionul „Francisc Neuman” a ajuns Dumitru Cardoso. Jucătorul cu tată român și mamă afro-braziliană a rămas liber de contract după despărțirea de sud-coreenii de la Suwon Samsung Bluewings (19 meciuri și un gol). 5

  Local

  Incendiu la o casă din cartierul Grădiște din cauza coșului de fum
  Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit luni după masa în cartierul Grădiște, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case. Potrivit ISU Arad “din cauza coșului de evacuare a fumului crăpat și amplasat necorespunzător - în apropierea unei grinzi din lemn - s-a aprins acoperișul pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

  Local

  Gheorghe Falcă: „Noul pod peste Mureș trece în faza de execuție”
  Fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, în mandatul căruia s-a inițiat proiectul privind noul pod peste Mureș din zona Șaguna – Aradul Nou, a transmis într-un comunicat de presă că semnarea contractului de execuție este „o victorie pentru Arad și pentru arădeni”. 10

  Local

  Creşte rata de pozitivare la nivelul Aradului
  Tot în creștere este și numărul copiilor internați la secția Pediatrie Infecțioase II. La secția ATI COVID sunt internate 12 persoane. 18

  ARADON Sport local

  Hațegan, încă un pas spre „mondiale”
  ABU DHABI. În această săptămână, doi cavaleri ai fluierului din țara noastră participă la seminarul arbitrilor UEFA aflați pe lista pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. În Emirate au fost invitați 20 de „centrali” și 16 arbitrii VAR, iar printre ei se află și cei mai buni români: Ovidiu Hațegan (41 de ani) și Istvan Kovacs (37 de ani). 1

  Local

  Localurile din Arad - „călcate” de poliție și DSP
  Echipe mixte au întrerupt o zi de naștere și au verificat dacă în localurile din municipiu se respectă măsurile anti-Covid. 4

  ARADON Sport local

  Planuri importante de viitor la secția de atletism a CSU Arad
  CS Universitatea Arad a adunat o grupă de copii cu perspective pentru viitor. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.