aradon.ro Web analytics

Lotul PSD amână procesul

De Alin Gherasim

Lotul PSD amână procesul

Au fost descinderi la PSD Arad/Foto: JA
Inculpaţii din dosarul „Mită la PSD” fac tot posibilul să evite judecarea pe fond a dosarului în care sunt acuzaţi de corupţie.
Scris de Alin Gherasim - Inculpaţii din dosarul „Mită la PSD” fac tot posibilul să evite judecarea pe fond a dosarului în care sunt acuzaţi de corupţie.

ARAD. S-a scurs încă un termen din dosarul „Mită la PSD”, a mai fost bifată o amânare. Procesul în care 13 inculpaţi, politicieni şi angajaţi ai DRDP Timişoara, sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie bate pasul pe loc. Inculpaţii fac tot posibilul să evite judecarea pe fond a dosarului. Aşa că apelează la tot felul de tertipuri în faza de cameră preliminară. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu termenii juridici, camera preliminară este o fază procesuală în care judecătorul analizează dosarul, rechizitoriul procurorilor, probele adunate de aceştia şi decide dacă trimite sau nu dosarul la judecata pe fond. Aşadar, încă din luna martie a acestui an, judecătorul de cameră preliminară amână judecarea cauzei la fiecare termen, la cererea inculpaţilor sau apărătorilor acestora. În luna aprilie, de la judecată a lipsit avocatul inculpatului Vasile Alin Băeţan, în mai judecătorul a formulat declaraţie de abţinere, în iunie a lipsit avocatul lui Cristian Ilie Ispravnic, apărător care a fost amendat cu 500 de lei de către instanţă, în septembrie avocaţii au solicitat ca procurorul DNA prezent la şedinţă să indice unde se află, în original, probele digitale, în luna octombrie, la unul dintre termene a lipsit avocatul lui Dorel Căprar, iar apoi cauza a fost amânată la solicitarea avocaţilor care au cerut emiterea de adrese către DIICOT Timişoara şi DNA ST Timişoara, pentru a se verifica existenţa unor eventuale erori materiale, respectiv către Înalta Curte de Casaţie şi Jusiţie, pentru a înainta plicul conţinând suporţii optici. Totodată, deputatul de Caraş, Luminiţa Jivan, inculpată în dosar, a cerut sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la posibile excepţii de neconstituţionalitate a unor legi. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 29 octombrie. Dar, la cum avansează procesul, este imposibil ca instanţa să decidă la viitorul termen dacă dosarul intră pe rol sau nu. La cum se folosesc pesediştii de tertipurile şi de chichiţele legislative, nu ar fi de mirare ca, la anul, tot prin octombrie, să vorbim în continuare de procedură de cameră preliminară, şi nu de judecata pe fond.

Reamintim, în anul 2019 procurorii DNA au descins la sediul PSD Arad, la sediul DRDP Timişoara şi la alte locaţii, după ce au adunat probe care ar dovedi faptul că, folosindu-se de influenţa politică, mai multe persoane cu funcţii în PSD au stabilit ca angajările de la Regionala de Drumuri să se facă doar contra cost, urmând ca cei care doresc să ocupe diferite poziţii să plătească diferite sume de bani. De atunci, din 2019, şi până acum dosarul nu a intrat la judecata pe fond.

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. asdf says:

  specific pesedistilor….
  noa postacii psd cum ramane: hotii vostri sunt buni si a lu pnl rai?

 2. Mocofan-club says:

  Tot înainte toași, continuați lupta, nu vă lăsați, strângeți rândurile în jurul partidului, a secretariatului său general, a toașilor greu încercați în luptele cu dușmanu’!

 3. Jurist says:

  Pentru analfabeti: nu e vorba de tertipuri,ci de exercitarea plenara a dreptului la apărare, în procedura camerei preliminare,indiferent cine sta in justitie .De remarcat ca instanta a admis majoritatea cererilor și excepțiilor formulate…și prin ăsta s-a făcut partasa la tertipuri,nu-I așa ? Pentru unii dreptul a rămas doar o replica la stângul, din cauza unei spoieli de cultura.

 4. coman sava says:

  Falkă-kând urmează ???? Primadată Falkăkatul și apoi mărunțișul. falkăkatul, băsa și wermer iohanis șă meargă la mititica și apoi să mai vedem, dar până nu este justiție …..pauză.

 5. George Prat says:

  Din felul în care este redactat titlul,s-ar înțelege că ”lotul PSD ”are atîta putere încît el poate amîna,după voia lui,un proce aflat pe rolul unei instanțe judecătorești.Mi se pare cel puțin ridicol să formulezi în felul acesta atunci cînd,totuși,admiți că lucrurile se întîmplă într-o țară unde instanțele de judecată își fac,cum-necum,treaba.
  Cum ar fi trebuit să sune titlul ca să fie măcar corect?
  Proces amînat în dosarul ”Mita la PSD” sau ”Instanța a acordat o amînare în dosarul Mita la PSD”.Și cîte și mai cîte modalități de a comunica opiniei publice o informație ce părea importantă.Numai să vrei,că de putut un absolvent de liceu la clasă de ”reală” ar fi putut…
  În ce mă privește,refuz să crez că cei ce semnează în coloanele aradon.ro pot numai cît a putut semnatarul acestui material.

 6. Local

  Coroane depuse de Ziua Națională
  Pentru al doilea an, Aradul este lipsit de parada militară din centrul orașului, cu ocazia Zilei Naționale a României fiind organizată doar o ceremonie de depunere de coroane la Crucea Martirilor Unirii, din Parcul Eminescu.

  Local

  Ziua Națională, marcată cu „Simfonia spaniolă”
  ARAD. Filarmonica Arad dedică Zilei Naționale a României un concert în care va fi interpretată „Simfonia spaniolă”.

  România

  O nouă firmă de asigurări iese de pe piața de RCA
  Uniqa Asigurări, parte a grupului austriac Uniqa, a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a ieşi de pe piaţa RCA, după ce City Insurance a intrat pe drumul falimentului, iar segmentul RCA a intrat într-o perioadă agitată, cu majorări de tarife. 2

  Local

  Creşă pentru 40 de copii, în Micălaca
  Va fi construită de Compania Naţională de Investiţii, în incinta Grădiniţei PP7 de pe Calea Radnei.

  România

  Tineri arădeni, în maieu prin Parâng
  Doi tineri din Arad au reușit să îi uimească pe salvamontiștii din Parâng, după ce au ales să plece pe munte în maieu. 7

  Mapamond

  Varianta Omicron ar putea să îngenucheze vaccinurile 
  Directorul executiv al Moderna anticipează că vaccinurile existente vor fi mult mai puţin eficiente în combaterea Omicron. Stéphane Bancel a avertizat că va dura mai multe luni până când companiile farmaceutice pot produce la scară largă noi vaccinuri specifice variantei.  11

  Local

  Pistru: „Certificatul nu va îngrădi dreptul cetățenilor la muncă” 
  Senatorul PSD, Eusebiu Pistru susține că certificatul COVID „va fi fundamental diferit de forma discutată până în prezent!”  2

  Local

  Cu Dacia pe liniile de tramvai
  S-a întâmplat marți seara, pe Calea Aurel Vlaicu. Un șofer a ajuns cu mașina pe liniile de tramvai, pe Calea Aurel Vlaicu, după ce nu ar fi acordat prioritate. 4

  România

  Patru primari plecați de la PSD la PNL s-au întors la Social-Democrați
  Patru primari care au fost aleşi din partea PNL „se întorc” la PSD, anunţă liderul PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina. 8

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.