aradon.ro Web analyticsO lună de controale în spitalele din județul Arad

De Sorina Ambrus

O lună de controale în spitalele din județul Arad

Inspectorii sanitari vor controla mai totul, rămâne de văzut ce fel de nereguli vor ieși la iveală și cum vor fi ele sancționate.
Scris de Sorina Ambrus - Inspectorii sanitari vor controla mai totul, rămâne de văzut ce fel de nereguli vor ieși la iveală și cum vor fi ele sancționate.

Arad. Direcția de Sănătate Publică Arad prin Inspecția Sanitară de Stat va efectua o serie de controale în toate unitățile sanitare cu paturi – de stat și private – în cadrul unei acțiuni tematice care se va derula în perioada 26 iulie-28 august. Controalele fac parte dintr-un program de control dispus la nivel național de către Ministerul Sănătății.


Acțiunea de control se va desfășura în conformitate cu procedura de inspecție prevăzută de Ordinul ministrului sănătății numărul 824/2006, pentru aprobarea normelor privind organizarea și funcționarea Inspecției Sanitare de Stat cu modificările și completările ulterioare.

Verificările se vor desfășura pe mai multe paliere, dar, în principiu, se va pune accentul pe modul în care este asigurată asistența medicală acordată pacienților cazuri confirmate și suspecte de Covid-19, respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, precum și a cerințelor legate de curățare, dezinfecție și sterilizare în unitățile sanitare publice și private.

Înapoi la ATI

De asemenea, cu ocazia controlului extins, se vor verifica și condițiile de îndeplinire a planului de măsuri stabilit în urma acțiunii de control la secțiile ATI, inclusiv cele destinate pacienților Covid-19, acțiune demarată în luna noiembrie a anului trecut, în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț. De menționat, că în urma verificărilor efectuate atunci de echipe mixte de control, formate din inspectori DSP, specialiști din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, ai ISCIR, ANMDMR, unitățile medicale și-au asumat termene exacte de remediere a deficiențelor constatate.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș a precizat: “Urmărim prin aceste controale, în primul rând creșeterea calității actului medical în spitalele cu paturi, publice și private, de pe raza județului Arad. Inspectorii de sănătate publică vor fi prezenți vreme de o lună în toate unitățile sanitare care se încadrează în această categorie și vor verifica respectarea condițiilor igienico-sanitare, modul de gestionare a deșeurilor medicale, existența infecțiilor asociate asistenței medicale, punerea în aplicare a măsurilor stabilite în urma controlului care a vizat secțiile de ATI. La finalul verificărilor, inspectorii sanitari vor întocmi un rapoart pe fiecare obiectiv de control în parte, pentru toate unitățile sanitare.”

Rezultate

Mult mai interesant de urmărit va fi rezultatul acestor controale, pentru că o mare parte dintre unitățile medicale din țară, și bineînțeles și din județul nostru, sunt departe de a fi modele de urmat. Iar, în genere, controalele serioase s-au cam făcut după câte o tragedie.

2 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Galatus says:

  Caterinca de cioalai corditi, spitalul județean este infect de la întrare. Paza de la firma pu😜li zace în mizerie, cind intri la urgente te cuprinde greata.

 2. Corupti says:

  Ce tare! Controlează soțul Horia Timiș pe soția Lenuța! Și îi găsește și nereguli! 🧐

 3. Local

  PNL Arad a votat moţiunile ambilor candidaţi pentru şefia partidului
  ARAD. Organizaţia Judeţeană PNL Arad a aprobat, prin vot, susţinerea moţiunilor ambilor candidaţi la preşedinţia partidului, atât moţiunea cu care candidează Ludovic Orban, cât şi moţiunea cu care candidează Florin Cîţu. În adresa transmisă către Comisia de Organizare a Congresului PNL, secretariatul general al PNL Arad anunţă că moţiunea „România Liberală”, care aparţine premierului Florin Cîţu, a primit 73 de voturi pentru, 9 împotrivă şi 3 abţineri. 2

  Local

  S-a deschis o nouă secţie Covid în Arad
  ARAD. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad anunţă că a fost deschisă o nouă secţie Covid-19 la unitatea medicală din oraşul nostru. Secţia Medicină Internă II, care are 37 de paturi, a devenit, de vineri, secţie Covid.

  Local

  Bani pentru proiectele PNDL
  ARAD. Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunţă că Guvernul a alocat aproape 400 de milioane de lei pentru plata facturilor proiectelor demarate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II. În total, 539 de obiective de investiţii din întreaga ţară vor beneficia de aceste fonduri. 1

  România

  Cum se descarcă certificatul verde COVID-19? Documentul care va deveni vital în zilele viitoare
  Certificatul verde este necesar doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. În localităţile unde incidenţa va fi cuprinsă între 3 şi 6 la mie certificatul verde, care atestă vaccinare, trecerea prin boală sau testarea, va fi obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiţii sportive, nunţi sau botezuri. Operatorii economici vor folosi aplicaţia „Check DCC" pentru a verifica codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene.

  România

  Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea prezentării certificatului verde pentru anumite activități, dacă rata de incidență ajunge la 3 la mie
  Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori. 5

  Local

  CCIA Arad ar putea să adere la Federaţia Camerelor de Comerţ Dunărene
  Un acord în acest sens a fost exprimat de preşedintele Gheorghe Seculici, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii DCCF. 3

  ARADON Sport local

  „Galben-albastrele” vor juca acasă dubla din cupă
  FCC Baschet UAV Arad a anunțat un nou parteneriat cu UTA pentru abonați. 1

  Local

  2.886 de persoane locuiesc fără forme legale în municipiul Arad
  Acestea au fost descoperite de poliţiştii locali, în urma verificării a 1.122 de asociații de proprietari. 9

  ARADON Sport local

  Mai moare o echipă în sportul arădean!
  Echipa de polo CS AMEFA nu s-a înscris în Superliga Naţională. Primarului Călin Bibarţ îi place rolul de „gropar”. 10

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.