aradon.ro Web analyticsPrimăria anunţă o nouă acțiune de dezinsecție în Arad

De Diana Duțu

Primăria anunţă o nouă acțiune de dezinsecție în Arad

Foto: PMA
Aceasta ar urma să aibă loc în perioada 16-18 mai, în spaţiile deschise de pe domeniul public şi privat al municipalității.
Scris de Diana Duțu - Aceasta ar urma să aibă loc în perioada 16-18 mai, în spaţiile deschise de pe domeniul public şi privat al municipalității.

ARAD. „Aplicarea tratamentelor de dezinsecție în spaţiile deschise de pe domeniul public şi privat al municipalității continuă printr-o nouă acțiune întreprinsă de Primăria Municipiului Arad, în intervalul 16-18 mai 2022. În această etapă, aplicarea tratamentului de dezinsecţie debutează cu un tratament chimic antilarvar (delarvizare), mai exact o acţiune privind distrugerea şi prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale insectelor (în special ţânţari) și se va desfășura începând cu ora 7:00, până la finalizare” – precizează reprezentanţii Primăriei.

Potrivit municipalităţii, aplicarea acestui tratament se va face pe zonele/fâșiile de pe malurile râului Mureș, de la malul lacurilor (Pădurice – Lac), al bălților temporare și/sau permanente (Homocul Mic, Homocul Mare), al canalelor deschise (Mureșel, Ier, Țiganca), în parcuri și zone de agrement cu vegetație, terenuri virane și, în general, în toate zonele umede cu vegetație de pe raza Municipiului Arad.

Şi împotriva ţânţarilor

Pentru asigurarea eficacității activității de combatere, tratamentele insecticide vor fi aplicate concomitent împotriva larvelor și adulților de culicide (țânțari), potrivit recomandărilor primite de la Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare Medico -Militară «Cantacuzino».

„Prin urmare, în zilele de luni și marți, pe timp de noapte, în intervalele orare 21:00 – 4:30, vor fi aplicate tratamente împotriva țânțarilor adulți, vizate fiind în special speciile de țânțari de primăvară (din genurile Aedes și Ochlerotatus, cu rol în menținerea și amplificarea virusului West Nile) care au în marea lor majoritate o singură generație pe an și depun ouă care iernează pe sol, precum și adulții speciilor din genurile Culex (vectori de West Nile) și Anopheles (vectori de malarie) care au ieșit din hibernare și care depun ouă, inițiind ciclurile de dezvoltare din anul în curs” – detaliază reprezenatanţii Primăriei.

Aceste tratamente se vor aplica pe toate aliniamentele stradale, zonele verzi, în toate cartierele municipiului (fâşii verzi plantate, spaţii verzi lângă condominii, parcuri, scuaruri, malurile Mureşului, ale canalelor deschise, Lacul Pădurice etc).

Dezinsecţie în instituţii

Conform municipalităţii, tratamentele de dezinsecție din această etapă vor include și o dezinsecție pe suprafețele interioare la unele instituții/obiective aflate în subordinea Municipiului Arad, în ziua de 17 mai, după ora 16, până la finalizare, precum și un tratament împotriva căpușelor (vectori de boli bacteriene, virale sau parazitare) ce se va aplica în ziua de 18 mai, începând cu ora 7, până la finalizare, în zonele verzi cu vegetație densă din parcuri, spații publice și de agrement, baze sportive, aflate pe domeniul public și privat al municipalității.

„În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi” – informează Primăria.

 

Produsele

Produsele biocide folosite de DD CHIM Hunedoara în acestă acțiune de dezinsecție sunt Vectobac ®WG, Cymina Ultra® și Deltatim Plus®, avizate de Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

2 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. MARIA says:

  Vara trecuta a fost un cosmar, speram ca vara asta sa fie mai bine.

 2. Emil says:

  Dacă tot e vorba de dezinsecție pe malul Mureșului și Insula Mureș se află tot pe malul Mureșului și aparține de primărie.

 3. România

  Poliția testează o aplicație de mobil care fotografiază numărul de înmatriculare pentru a afla dacă mașina are asigurare sau nu
  Poliția Română testează o aplicație de mobil prin care ar putea fotografia și filma numerele de înmatriculare și ar putea afla, în câteva secunde dacă o mașină este asigurată sau nu. Aplicația va deveni operațională în acest an.

  Mapamond

  Lituania își retrage ambasadorul din Rusia
  Administraţia Lituaniei a anunţat, luni după-amiază, că îşi va retrage ambasadorul din Rusia de la data de 1 iunie, în contextul tensiunilor generate de intervenţia militară rusă în Ucraina, informează agenţia Reuters.

  Mapamond

  Un diplomat rus de la Națiunile Unite și-a dat demisia, spunând că nu i-a fost „niciodată atât de rușine” de țara sa
  Organizaţia Naţiunilor Unite este cea mai importantă organizaţie internaţională din lume.

  Mapamond

  Noi cazuri de variola maimuței depistate în Marea Britanie
  Încă 36 de cazuri de variola maimuţei au fost depistate în Marea Britanie, iar virusul ar putea deveni endemic în Europa, avertizează autorităţile sanitare, citate de Sky News.

  ARADON Sport local

  Urmează faza a doua în Liga 5
  ARAD. A fost şi ultima rundă a sezonului regular în cel de-al doilea eşalon valoric al fotbalului judeţean, Liga 5. Cunoaştem echipele calificate în play-off, care vor lupta pentru promovarea în elită, cu jocuri tur-retur, dar şi pe cele din play-out, care vor disputa încă un tur.

  Local

  Expoziţie documentară, de Bicentenarul Teologic
  Despre istoria învățământului teologic ortodox arădean, în formele sale de Institut și Academie.

  UT Arad

  Ilie Poenaru are ambiţii mari la UTA!
  Noul tehnician al UTA-ei a vorbit despre un loc în primele şase echipe din Liga 1. 3

  Local

   Pe mâna cui lăsăm Spitalul Județean? Video candidați!
  Cei patru candidați la șefia Spitalului Județean Arad și-au prezentat cum au știut mai bine proiectele de management.Nu fără show și fără acuze. 2

  România

  Alertă cu bombă la centrul comercial Bega din Timișoara
  Alertă, luni seară, în zona centrală a Timișoarei. Polițiștii și pompierii au evacuat centrul comercial Bega după ce un individ a sunat la 112 și a anunțat că în zona etajului al doilea ar fi plasată o bombă.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.