aradon.ro Web analytics

Proiectul “localuri sigure”, cu angajaţi vaccinaţi, nu a fost aplicat niciodată

De M.B.

Proiectul “localuri sigure”, cu angajaţi vaccinaţi, nu a fost aplicat niciodată

Restaurantele şi cafenelele din Arad cu personal vaccinat ar fi urmat să fie semnalizate “sigure pentru clienţi”, în urma unor înţelegeri între HORECA şi autorităţi, dar niciun local nu a depus acte pentru a dovedi că angajaţii s-au imunizat.
Scris de M.B. - Restaurantele şi cafenelele din Arad cu personal vaccinat ar fi urmat să fie semnalizate “sigure pentru clienţi”, în urma unor înţelegeri între HORECA şi autorităţi, dar niciun local nu a depus acte pentru a dovedi că angajaţii s-au imunizat.

Autorităţile de sănătate publică din Arad şi HORECA au avut o iniţiativă unică în ţară, menită să sprijine campania de vaccinare anti-COVID-19, prin care localurile cu cel puţin 90% dintre angajaţi imunizaţi ar fi fost declarate şi semnalizate la intrare “sigure pentru clienţi“. Parteneriatul dintre cele două părţi a fost lansat în luna aprilie, însă de atunci nu s-a întâmplat absolut nimic. Niciun local nu a fost semnalizat ca fiind “sigur”, iar asta probabil pentru că nu s-a reuşit vaccinarea angajaţilor într-o proporţie atât de mare cât a fost convenită.

Nicio solicitare

Conform parteneriatului, DSP ar fi eliberat, la cerere, nişte autocolante care ar fi purtat mesajul “sigur pentru clienţi”, însă doar la cererea administratorilor de localuri, care ar fi trebuit să facă dovada vacinării angajaţilor.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, ne-a declarat că în toată această perioadă nu a fost depusă nicio solicitare de la vreun administrator de restaurant, cafenea sau alt tip de local, pentru obţinerea dreptului de afişare a mesajului care ar avea menirea să-i liniştească pe clienţi şi să-i încurajeze să aleagă doar locurile “sigure“ pentru a-şi petrece timpul.

De la dorinţă la putinţă

În luna aprilie, la iniţiativa Prefecturii Arad, reprezentanţii DSP şi ai HORECA s-au întâlnit pentru discuţii privind susţinerea campaniei de vaccinare, pentru a fi cuprinşi câţi mai mulţi angajaţi din domeniul ospitalităţii. La acel moment, activitatea HORECA era afectată de restricţii impuse de autorităţi.

“Ne dorim să devenim primul judeţ care să deschidem HORECA. Acolo unde se va depăşi gradul de vaccinare de 90% în rândul angajaţilor, vom semnaliza locaţia ca locaţie sigură, cu sigla HORECA şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică Arad”, declara, la vremea respectivă, Horea Timiş.

Ulterior, activitatea HORECA a fost reluată şi astfel interesul pentru vaccinare şi pentru a afişa un mesaj încurajator pentru clienţi a scăzut.

Joacă sigur

În afara acestei iniţiative, câţiva patroni din municipiu şi-au listat autocolante cu un mesaj de susţinere a campaniei de vaccinare. De exemplu, reprezentanţii unor săli de jocuri de noroc au scris pe stickere “Jucăm resposabil! Ne vaccinăm!”.

11 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Falconeti says:

  Așa și dacă ești vaccinat .nu mai poți face covid-19.. sau nu mai poți transmite boala??ce ii sigur in trun astfel de local ..persoanele vaccinare s-au vaccinat pentru a nu mai face o formă gravă a boli..deci in concluzie ce ii sigur într-un astfel de local ..daca îs ne vaccinat pot sa fiu infectat de unu care ii vaccinat ,șisă fac o formă gravă.. deci ii concluzie praf in ochii..dar totuși trăiască incultura Romaneasca.

  • Cosmin says:

   Da, de 15 ori mai putine transmisii, de 15 ori mai putine spitalizari, de 15 ori mai putine decese.

   Dar noi in continuare gasim cele mai penibile scuze pentru “antivaccinisti”.

 2. hahaha says:

  de rasul curcilor e ca la mall te controleaza de vaccin nevaccinatii 🙂

 3. super says:

  Slava Lui Dumnezeu! Bine ca nu li s-au impus unor oameni nevinovati niste abuzuri neconstitutionale.
  Nu va vaccinati, nu umpleti gropile pe care mai marii lumii le-au pregatit pentru voi!

 4. Vasile says:

  De faptul că sântem needucați, o știe toată lumea, dar am ajuns și țara proștilor unde se impune o regulă generală valabilă doar pentru prostime. Aparatul de stat, bugetarii nu sânt obligati să se vaccineze, doar să dea amenzi…

 5. Mocofan-club says:

  Păi, în cazul ăsta, nu le rămâne decât să se afișeze: “Local nesigur, cu angajați nevaccinați!”.

 6. BELARUS says:

  SALUTARE OAMENII BUNI SA NU VA VAXXINATI SI CA NU E BINE CU VAXXIN BINE CA NU A IMPUS LEGEA OFICIALA SI CU CREATORI INANTE NOI SINTEM SUFLETE PURE ASA CA SA NU FACETI VAXXIN

 7. PaulS says:

  Nu este legal sa obligi angajatul sa se vaccineze! Nu este legal pentru un angajator sa cunoasca situatia medicala a angajatilor. Legile sunt foarte clare si foarte logice. Angajatorii au obligatii se a respecta norme sanitare pe care nu le respecta. De ce incercati sa faceti tot timpul altceva decat ceea ce trebuie, e firesc si e normal?

 8. Peghi says:

  Nebunie!
  Guvernanții au timp de prostii. Nu avem cum să ajungem la restaurante, ne cad rotile pe drumurile publice.

 9. Local

  Cifrele pandemiei: 254 de arădeni infectați cu SARS-CoV-2 au decedat în luna noiembrie
  Deși față de luna precedentă cazurile de Covid-19 s-au înjumătățit, numărul deceselor a rămas aproape neschimbat. 4

  Local

  Patinoarul, deschis începând de weekend-ul viitor
  Promisiunea îi aparţine primarului Călin Bibarţ, dar este condiţionată de condiţiile meteorologice. Accesul se poate face fără certificat verde, dar masca de protecţie e obligatorie.

  UT Arad

  UTA știe programul până la finalul anului
  ARAD. După ce am anunțat ziua meciului cu FC Botoșani, au apărut și datele de disputare a celorlalte jocuri din Liga I, până la finalul anului. 1

  Local

  Modernizarea Policlinicii CFR, la final
  Lucrările de recompartimentare şi modernizare a fostei Policlinici CFR au fost finalizate. 6

  Local

  Afacerişti chinezi la Consiliul Judeţean
  6

  Local

  A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Franța și Portugalia, în zona roșie, Spania, în zona galbenă
  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, vineri, lista țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. 8

  Local

  Bradul de Crăciun a ajuns în fața Primăriei!
  Iluminatul festiv al bradului de Crăciun va fi pornit, ca în fiecare an, pe data de 5 decembrie, la ora 19.00, când în fața Primăriei este așteptat și Moș Nicolae. 5

  Local

  Peste 4.500 de elevi arădeni fac ore online
  În săptămâna 6-10 decembrie 2021, peste 4.500 de elevi din județul Arad vor urma cursurile online.

  Local

  Liderii studenților din România se decid la Arad
  În acest weekend, studenții din 30 de universități din țară și-au dat întâlnire la Universitatea Aurel Vlaicu, cu scopul de a-și alege viitoarea conducere. 1

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.