aradon.ro Web analyticsRefac faţada viitoarei Oncologii

De Alin Gherasim

Refac faţada viitoarei Oncologii

Au început lucrările de reabilitare a faţadei imobilului de pe Vicenţiu Babeş, unde va lua fiinţă secţia de Oncologie.
Scris de Alin Gherasim - Au început lucrările de reabilitare a faţadei imobilului de pe Vicenţiu Babeş, unde va lua fiinţă secţia de Oncologie.

ARAD. Lucrările de reabilitare, modernizare şi recompartimentare a clădirii de pe strada Vicenţiu Babeş, acolo unde va funcţiona secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Arad, avansează pe zi ce trece. Dacă pe partea de interioare s-a ajuns la finisaje, acum muncitorii se vor apuca de reabilitarea faţadei imobilului. Şi, ţinând cont de faptul că vorbim despre o clădire monument istoric, aceste lucrări au un regim special. Au fost montate deja schelele, iar zilele următoare vor începe reabilitările efective ale faţadei.

„Este o lucrare foarte mare și foarte importantă pentru tot județul Arad. Județul nostru este pe primele locuri la nivel național la incidența îmbolnăvirilor de cancer, de aceea investim într-un spital nou, printr-un proiect câștigat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. După finalizarea lucrărilor de modernizare a clădirii, secția va fi funcțională cu dotările deja existente și cu cele prevăzute în proiect. În plus, ne dorim ca anul viitor să continuăm să investim în dezvoltarea serviciilor medicale de Oncologie și am încredere că pacienții arădeni care astăzi se tratează în alte județe vor găsi aici condițiile pe care le caută în străinătate, ori la Timișoara sau la Cluj”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În ceea ce priveşte amenajările interioare, aici lucrările sunt foarte avansate. Se lucrează la stratul final de zugrăveli la parterul clădirii, dar şi la demisol, şi la stratul izolant în băi. În plus, au fost montate deja lifturile pentru transportul pacienţilor pe targă, dar şi pentru personalul care va deservi viitoarea secţie.

O atenţie aparte a primit-o balustrada interioară a clădirii, o balustradă realizată din fier forjat, care se doreşte a fi salvată. Aceasta va fi restaurată şi va fi repusă în valoare.

 

8 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. cucu says:

  e super! mai doctori buni avem nevoie….

 2. Zabrani says:

  Ești o investiție de foarte mult timp a fost o clădire intens folosită în salvarea vieților chiar și a copiilor chiar și a copiilor micuț să nu spun părăsiți de părinți dar a fost o vreme în care Ceaușescu interzisă chiuretaje le și ce era așa mulți copiii nu știu pe unde or ajuns dar a fost și mare suferință în acea clădire sper să nu să le facă acel loc cum să zic fost re spun așa o re pușcărie nu știu în zilele astea ore A fost o asuprire a vieții încât angajații de acolo ofereau cea mai bună șansă a vieților să le dea copilului un sens în viață chiar am vorbit cu câțiva angajați și nu mergea la serviciu decât ajutând acești copii să le ofer o viață să le ofere dragoste să le ofere cuvintele lor sprea ajuta sensul vieții în care ei sunt acolo mi-e greu să spun acest lucru pentru că am înțeles acest să-ți spun conflict al vieții în care multe femei care lucra la Teba lucrat la fabricile acestea mari aveau acest cont compromis avea un compromis acela de a nu-și putea crește copiii făcuți poate vin tot felul de întâlniri și tot felul de să zic acceptarea vieții că trebuie să trăiești cu cineva și erau multe cazuri din acestea în care oamenii își puneau problema decât să se îndrăgostească și să aibă parte de o altfel de abordare a vieții și ești un copil doamne sper să nu mai fie acest lucru cu oncologia încât cei care sunt bolnăvesc să-și risipească tot ce au agonisit toată viața lor toată sănătatea lor încât să nu poată fi aduse la o renaștere a existenței lor în acest oraș și în această lume în primul rând În primul rând trebuie disciplină a vieții în care acești oameni să fie integrați care vin acolo prin normele care sunt în România minime adică dacă ajuns omul la spital la un colo GIE să meargă și la el acasă și să i se aducă un nivel de de de viață la care să nu-i lipsească minimul necesar în care să se poată re conforma în viața de zi cu zi dar prin aceste lucruri trebuie să se implice în acest spital care trebuie să fie un ajutor pentru viață nu pentru moartea lui în viața aceasta pentru că am pățit-o chiar nu demult anul trecut și am ascultat multe opinii totul este se ajunge la boala asta din cauza stresului nemulțumiri în care tu muncești muncesc și nu primești nimic înapoi deși alții fac aceleași eforturi dar te apasă cu grijile lor încât tu nene nevinovat de situație ajuns să-ți plângi de milă din cauza al problemelor celălalt de lângă tine încât tu devii o o o schemă de tratament la oncologie ceea ce nu este normal așa ceva vă rog foarte mult toți medicii care dau aprobarea unor asemenea pacienți să li se aducă la cunoștință și un ajutor legat de viața lor personală și mai ales Mulți au foarte multe pretenții să reușească măcar în tot ce și-au propus iei și aicea e o problemă de mentalitate în care în România nu există decât singura șansă să mă

 3. Zabrani says:

  Sunt foarte multe probleme legat de acestă cum să zic nespusa problemă acestei degradarea vieții pentru că nu ești în cancerul este o degradare a vieții în care totul se localizează pe o anumită boală și construcția genetică ceea ce arată de multe ori și multe opinii o spun este o degradarea vieții deci nu pot să spui că ceva nu reușești în viață când de fapt toți sunt împotriva celui mai elementare lucruri din viață și anume să ai ce să mănânci să pot să mergi la lucru să poți ca și copiii tăi să învețe să aibă și ei din ce să trăiască pe când vin alții și spun păi și eu vreau să trăiesc și eu vreau să muncesc și vin cu oHaideți să furăm haideți să mințim haideți să compromitem tot de aceea de multe ori cei care au intenții la ce este bună de a se conforma da aduce un câștig unei munci da se realiza să zicem cel puțin profesional în tot ceea ce face pentru că nu poți să treci o limită în care nu ai nici tu banii tăi personal dar de aicea intervine foarte foarte mult problemele ia uitați-vă Vasile Goldiș aceste școli care se numesc și Colda dau unor angajați nu e

 4. Ramona Victorie cancer says:

  Da cel cu denumirea de Zăbrani îl știe foarte bine ce spune sper că și acolo în localitate nu sunt asemenea instituții care să de favorizeze prin tot acest sistem de readucere la la viața normală să distrugă alte vieți deci sper să nu fie așa ceva deși sunt multe lucruri care să știu în acea localitate și în care nimeni nu intervine în sensul de a accepta anumite condiții prin care locurile de muncă nu pot fi salvate dând afară angajați și reducând ușile salariu adică să aibă salariu adică să aibă salarii mai mici și angajați mai puțini și muncă aceeași la la o valoare a credibilității în care de multe ori lasă de de gândit sensul cine este hoțul cine fură cine minte acolo deci nu se poate să lucri și tu să fii ultimul din ăia 10 care a mai rămas așa ceva e imposibil sper să nu se întâmple la un colo GIE acest lucru și să fie un aport al tuturor celor care lucrează la nivelul acesta de stat ajutând vieți omenești să să să să se integreze oamenii aceștia vindecați prin tot felul de posibilități în care cei care lucrează la stat să nu fie obligați să îi trimită pe stradă pe acei oameni pe acei oropsiți ai să zic așa ai bol ikke că nu avemCare aduc viață și sunt Atta de ce trebuie respectat acest lucru niște norme care ajută la respectarea vieții nu un compromis cum a fost în această clădire de care și spune acest om din Zăbrani sau cu denumirea de Zăbrani

 5. Alexandrion says:

  Cum se numeste firma care executa lucrarile, e secret ?

 6. Ascendis says:

  Cionca ăsta e la fel de semianalfabet precum a fost când a plecat din Pecica. Ce treabă să aibă o clădire veche de 100 de ani renovata cu Clujul care are institut de profil sau Timișoara care are x clinici private dotate toate cu aparate de radioterapie, radioterapie care după 30 de ani in arad nu există și nici nu există în plan să fie…lucru de bază pentru orice secție de oncologie. Așa niste mizerii electorale, va zugrăvește un rahat de clădire antica și brusc Aradul are spital de oncologie =)))..da, demn de anii 50.

 7. pt Zabrani says:

  Cred ca nici tu nu intelegi ce ai scris aici E greu cu limba romana pt unii e adevarat…

 8. Cris P. says:

  Zabrani, apreciez sincer zelul dumitale dar ai reusit sa scrii un paragraf lung in care ai folosit doar 2 propozitii (nici alea despartite prin punctuatie ci doar prin majuscula) si n-am inteles mare lucru din ce-ai vrut sa spui. Poti s-o iei mai incetisor, mai calm, mai logic? Multumesc.

 9. Local

  Activitate suspendată la ghişeele DGASPC
  Pentru a preveni și limita cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus DGASPC Arad suspendă preluarea la ghișeu a dosarelor de încadrare în grad de handicap.

  Local

  Centrele de vaccinare din municipiul Arad, deschise zilnic, între orele 8-20
  Între 29 şi 31 octombrie, Primăria şi DSP organizează Maratonul Vaccinării, pe holul Palatului Administrativ. 4

  Local

  COVID în Arad: 4.108 cazuri active, 395 sunt internați în spital
  Numărul infectărilor este în continuă creștere în Arad. De joi până vineri au fost depistate 407 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV2, numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei ajungând la 33.236 de cazuri. 1

  Local

  Restricții actualizate în județ: unde rămâne carantina de noapte și cine scapă de unele măsuri?
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a reunit vineri, 22 octombrie, pentru a actualiza restricțiile din localitățile arădene în funcție de ultimele incidențe calculate.

  ARADON Sport local

  Enterocolita face ravagii la „VI-FE”!
  ARAD. În plin „val 4” al pandemiei de COVID, gruparea fotbalistică de Liga 4, Victoria Felnac, se confruntă cu altfel de probleme de ordin medical. 1

  ARADON Sport local

  Saladea arbitrează Zăbrani – Socodor!
  ARAD. Prima etapă a returului Ligii 4 la fotbal programează câteva confruntări interesante. Iată programul jocurilor şi arbitrii delegaţi de Comisia Judeţeană a Arbitrilor din cadrul AJF Arad: 1

  Local

  Și-a luat banii înapoi pe colet. Acum este cercetată pentru furt
  A dat 150 de euro pentru a achita un colet pe care îl aștepta, iar într-un moment de neatenție a curierului, și-a luat banii înapoi. Acum, femeia este cercetată de polițiștii din Chișineu-Criș pentru furt.

  Local

  Acte false descoperite la frontierele Curtici și Nădlac
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Curtici și Nădlac II au depistat doi cetățeni din Benin care au prezentat la controlul de frontieră un pașaport și o carte de identitate, ambele având însemnele autorităților din Franța, ce s-au dovedit a fi false.

  Local

  Trei mașini implicate într-un accident pe strada Steagului
  Un bărbat de 68 de ani care conducea un autoturism a intrat în coliziune cu o mașină la volanul căreia se afla un arădean de 38 de ani. În urma impactului, autovehiculul sexagenarului a fost proiectat într-o mașină condusă de o femeie de 33 de ani.

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.