aradon.ro Web analyticsSancțiunile aplicate de DSP Arad, în cazul bărbatului mâncat de viermi

De Sorina Ambrus

Sancțiunile aplicate de DSP Arad, în cazul bărbatului mâncat de viermi

Foto: stiripesurse.ro
DSP a făcut publice sancțiunile aplicate în urma verificărilor care au avut loc la Spitalul Județean.
Scris de Sorina Ambrus - DSP a făcut publice sancțiunile aplicate în urma verificărilor care au avut loc la Spitalul Județean.

Arad. Relatam în articolul „Război pe viermii de la spital”, publicat miercuri de Jurnal arădean/www.aradon.ro, despre rezultatele verificărilor efectuate de Direcția de Sănătate Publică în cazul bărbatului ajuns la unitatea sanitară, plin de viermi. Deși am solicitat rezultatele oficiale ale controlului în ziua redactării articolului (marți), ni s-a comunicat că informarea se va face doar printr-un comunicat de presă. Care a venit în seara zilei de miercuri. Redăm integral comunicatul DSP Arad:

„În urma controlului, efectuat în zilele de 18.06.2022 și 20.06.2022, au fost semnalate încălcări ale protocoalelor și normativelor în vigoare în ceea ce privește modul în care pacientul respectiv a fost tratat de o parte a personalului medical din cadrul Secției ATI II.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că un pacient cu vârsta de 49 de ani a fost adus la UPU, cu ambulanța SMURD, în data de 15.06.2022, la ora de 18,34, având următoarele diagnostice: plagă epigastrică pentru gastrostomă suprainfectată, plăgi necrozate cu suprainfecție latero-cervicală, cu viermi și hemoragie în zona cervicală. Pacientul se afla în evidența secției de oncologie cu diagnosticul de carcinom scuamos baza limbă (tumoră perilinguală) chimio și radiotratat. În perioada în care s-a aflat în spital, de la internare și până la consemnarea decesului, pacientul nu a fost consultat sau tratat și de medicul oncolog curant.

Pacientul a rămas sub supraveghere în Serviciul UPU până în dimineața zilei următoare, deoarece în secția ATI II nu exista un loc în salonul izolator. Pacientul a fost consultat de medici cu specialitatea chirurgie generală, pneumologie, anestezie și terapie intensivă, respectiv a fost investigat clinic și paraclinic.

În cursul dimineții zilei de 16.06.2022, pacientul a fost transferat din Serviciul UPU în secția ATI II, prin secția Oncologie, în salonul izolator. Nici aici, acesta nu a fost consultat de medicul oncolog curant. Datorită deprecierii neurologice, cu accentuarea insuficienței cerebrale și cardiovasculare, pacientul este intubat orotraheal la ora 11,30. La ora 14,30 pacientul prezintă stop cardiorespirator, se instituie manevre de resuscitare la care acesta nu răspunde și la ora 15,15 a fost declarat decesul.

Pe perioada internării s-a asigurat monitorizarea pacientului, a funcțiilor sale vitale. Controlul realizat de DSP Arad a evidențiat faptul că pe toată perioada în care pacientul respectiv s-a aflat în unitatea medicală, el a fost toaletat și pansat o singură dată, deși personalul medical a declarat că ar fi fost pansat de mai multe ori.

Acțiunea de control a început în data de 18.06.2022 și a continuat și în data de 20.06.2022, luându-se legătura cu tot personalul medical implicat în asigurarea asistenței medicale a pacientului. În urma controlului, au fost aplicate patru sancțiuni cu privire la actul medical.

Medicul curant din cadrul secției de Oncologie a fost sancționat cu amendă contravențională pentru lipsa documentelor care atestă serviciile medicale acordate pacienților (respectiv în Foaia de Observație Clinică Generală), conform prevederilor HG nr. 857/2011.

Medicul șef de secție ATI II a fost sancționat cu avertisment pentru nesupravegherea continua a activității secției, conform prevederilor O.G. nr. 2/2001.

Asistenta șefă a secției ATI II a fost sancționată cu avertisment, pentru nesupravegherea continuă a îngrijirilor acordate pacienților de către personalul medico- sanitar, conform prevederilor OG nr. 2/2001.

Asistenta medicală din secția ATI II care a acordat asistența medicală pacientului a fost sancționată cu amendă contravențională pentru nerespectarea protocoalelor de lucru, respectiv în anexa Foii de Observație Clinică Generală privind trasabilitatea materialelor/dispozitivelor medicale sterile au fost anexate 4 etichete privind trasabilitatea instrumentarului și a materialelor sterile utilizate, pe o singură rubrică, o singură dată, rezultând astfel o singură procedură de pansare, conform prevederilor HG nr. 857/2011.

4 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. BAGABONTUL says:

  Povestea acarului Paun, facut responsabil de autoritatile vremii in periada interbelica, pentru draierea unui tren, vad ca se repeta: vinovata este infirmiera care a dezvaluit in mass media si a fotografiat cadavrul viu……va fi data afara! Restul personalului….pauza, nimeni nu e vinovat! Pai cum, chiar preferata lui Csonka bacsi?!

 2. Franz says:

  Praf in ochi.

 3. Pacientul 007 says:

  În caz de cancer avansat (metastazat, stadiul IV) NU SE EFECTUEAZĂ MANEVRELE DE RESUSCITARE, practic, erorile se țin lanț în Spitalul Județean Arad.
  Medici care nu vin să consulte pacienții (cum a fost cazul oncologului de gardă), deși salariul unui medic specialist este de cel puțin 10 ori mai mare decât salariul minim pe economie, acestuia adăugându-se diferite sporuri.
  Ce fel de oameni sunt acești medici, care sunt plătiți din banul public, dar nu își fac treaba, mai ales având în vedere gravitatea cazului respectiv?
  V-ați întrebat vreodată cum este să ajungeți pe mâna unuia dintre ei?

 4. tombola lunii

  Mapamond

  JPMorgan avertizează: Preţul petrolului ar putea ajunge la 380 de dolari pe baril
  Preţul mondial al petrolului ar putea ajunge la o valoare „stratosferică" de 380 de dolari pe baril dacă sancţiunile americane şi europene vor determina Rusia să aplice reduceri de retorsiune la producţia de ţiţei, au avertizat analiştii de la JPMorgan Chase & Co, scrie Bloomberg. În acest moment preţul pe baril este de 112 dolari. 2

  Mapamond

  Cursuri pentru elevi şi profesori în caz de raid aerian, în vederea redeschiderii şcolilor

  România

  România, performanţă la Balcaniada de Matematică pentru juniori
  Lotul olimpic de juniori al României a obţinut, la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO (Sarajevo, 26 iunie – 3 iulie), patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint şi locul Ipe naţiuni cu 224 de puncte (din 240 posibile).

  România

  Maşina lui Mihai Leu, accident la Raliul Târgu Mureş
  Maşina condusă de pilotul Mihai Leu a intrat în gardul de siguranţă în timpul Raliului de la Târgu Mureş, care se desfăşoară, sâmbătă, în zona centrală a oraşului, rănind doi copii de 6 şi 8 ani, aflaţi în zona spectatorilor.

  România

  Accident mortal pe DN1 E60 între Oradea și Cluj-Napoca. O tânără de 21 de ani a murit, alte 3 persoane rănite
  Accidentul a avut loc sâmbătă, 2 iulie, în jurul orei 7 dimineața, în care au fost implicate 2 mașini. 1

  Local

  Polițiștii din Lipova, în sprijinul copiilor nevoiași

  ARADON Sport local

  Comportare bună sub panou
  Valbon Arad a participat și la Festivalul Național de MiniBaschet, după ce a jucat la BabyBaschet.

  ARADON Sport local

  FCC UAV Arad joacă în CN 3x3 Outdoor
  Nouă echipe sunt înscrise la categoria open feminin la turneul din acest final de săptămână.

  UT Arad

  FC Argeş – UTA se joacă sâmbăta

  aradon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.